Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

BOTOX behandeling

Tanden­knarsen

Tandenknarsen (officieel bruxisme genoemd) komt vaak voor. Knarsen levert problemen aan het gebit. Gelukkig is het goed te behandelen met botox, want botox geeft de spier rust.

Tandenknarsen laat je tanden vroegtijdig slijten

Tandenknarsen (bruxisme) is een lastig probleem, dat de tanden vroegtijdig kan verslijten waardoor het gebit ernstig beschadigd en problemen als breuk van vullingen, kaakklachten of vergroting van de kauwspieren oplevert. Omdat tandenknarsen of klemmen met de kaken vaak ‘s nachts gebeurt, kan er veel spanning en pijn in de kaak, nek- en hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan.

Soms is de spierspanning in de kaken zo verhoogd dat je kaken overactief zijn. Overdag weet je dit meestal prima te controleren echter meestal wordt je er door je partner of tandarts op gewezen dat je ook ’s nachts onbewust knarst of klemt met de kaken.

Tandenknarsen kan door de verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar het kan ook alleen plaatsvinden tijdens stressvolle periodes. 

Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan door een behandeling met botox.

We raden je echter wel aan voor de behandeling eerst de tandarts te raadplegen of jouw kaakstand niet de oorzaak is van het knarsen.

De behandeling duurt 15 minuten

Zeer milde pijn

Gemiddeld 3 tot 4 maanden effect, afhankelijk van de spieractiviteit

PRIJS BOTOX TANDEN­KNARSEN

Tandenknarsen (min. 2 zones)

v.a. € 249
shirin-vierkant
DRS. SHIRIN

Knarsen? Botox verlaagd de spierspanning van de kauwspieren.

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat werkt als een spierontspanner. Een botox behandeling tegen tandenknarsen kan enorm helpen, omdat botox de spierspanning in de kauwspieren verlaagd. Het tandenknarsen zal hierdoor verminderen of zelfs helemaal ophouden. Afhankelijk van de oorzaak behandelen we een of meerdere kauwspieren. Een bijkomend voordeel van het verlagen van de spierspanning is dat de kauwspieren minder worden gebruikt en deze zullen verkleinen/slinken. Hierdoor krijgt het gezicht een rustigere uitstraling. De balans wordt hersteld en het gezicht verandert van een hoekige naar weer een ronde vorm.

Stop met tandenknarsen

Glow Clinic helpt je van jouw knarsen af

Tandenknarsen (min. 2 zones)

v.a. € 249

01 Werkwijze

Botuline toxine wordt met een zeer fijne naald geïnjecteerd. Het prikje zelf wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Wanneer de vloeistof in de spier wordt gespoten, kan dit een beetje branderig aanvoelen, afhankelijk van de plek. De behandeling duurt gemiddeld 15 minuten.

02 Nazorg

Ernstige bijwerkingen zijn nagenoeg niet bekend. Het kan voorkomen dat er een lichte zwelling ontstaat, maar deze trekt snel weg. We raden aan om de eerste 24u na de behandeling, niet te krabben of wrijven op de behandelde plek. Geen te zware lichamelijke inspanningen te verrichten en geen alcoholische dranken te drinken.

03 Resultaat

De botuline toxine zal geleidelijk inwerken. Het uiteindelijke resultaat is na 10-14 dagen optimaal en houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden of langer aan bij eventuele voorgaande behandelingen. Gemiddeld zien we onze klanten 2 à 3 keer per jaar voor een botox herhaling tegen tandenknarsen.

ONZE ANDERE BOTOX PRIJZEN

BOTOX PER ZONE

Botox merk: Bocouture® (botuline toxine type A)

1/2 zone

€ 69

1 zone

€ 129

2 zones

€ 249

3 zones

€ 349

CONSULT

Eerste consult

Gratis

Touch up binnen 4 weken

Gratis

2nd Opinion

€ 100

Filler andere kliniek verwijderen

€ 200 (per keer)
Boek afspraak