krijg 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd door de effecten van zwaartekracht en tijd. En daar zijn je oorlellen echt niet zo blij mee.

Young woman touching ears with hands

artikel gepubliceerd op: november 25, 2021

Vogue Magazine had het al eens over ‘het jaar van de oorlel’. Is je interesse gewekt, dan is deze blogpost iets voor jou. Onzekerheden zijn zowel wispelturig als persoonlijk. Voor de ene persoon kan dat betekenen dat hij of zij bewust is van dat kleine vetkussentje onder je kin, voor anderen kan het betekenen dat je geobsedeerd bent door de dunheid van je rechterwenkbrauw of de manier waarop je handen sneller lijken te verouderen dan andere lichaamsdelen. En als je oorlellen toevallig je kryptoniet zijn, hebben we goed nieuws. Cosmetische artsen gebruiken steeds vaker een filler om een ​​slappe lob op te vullen of een oorbelgat te ondersteunen dat met de tijd is uitgerekt. Maar laten we bij het begin beginnen

Een ouder wordend oor?

De persona non grata van je hoofd, je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Het dagelijkse gebruik van zonnebrandcrème, serums, lotions en preventieve behandelingen is hun vaak ontzegd. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd door de effecten van zwaartekracht en tijd. En daar zijn je oorlellen echt niet zo blij mee.

Kijk maar naar alle passief-agressieve manieren waarop onze oorlellen hun ongenoegen laten zien: ouderdomsvlekken, uitgestrekte (of erger nog: gescheurde) oorbelgaatjes en slappe, droevige kleine oorlellen die leeggelopen zijn van hun jeugdige volume. Je oren laten je ware leeftijd achter je rug zien. En daarmee bedoelen we vlak naast je gezicht. Wat dan ook. Je oren zijn boos. En het is tijd om het goed te maken.

Oor verzorging

Je oorlellen zijn bedekt met dezelfde huid als de rest van je lichaam en zijn dus onderhevig aan dezelfde veelbetekenende tekenen van veroudering: zonneschade, rimpels en volumeverlies. De beste manier om te beginnen met het verzorgen van je oren en oorlellen, is door jouw verzorgingsproducten er gewoon op uit te breiden. In feite zijn je oren taai en onze artsen raden zelfs aan om chemische peelings of andere retinolbehandelingen ook uit te breiden tot de oren. En hebben we zonnebrandcrème al genoemd? Huidkanker op het uitwendige oor komt vrij vaak voor omdat het oor regelmatig wordt blootgesteld aan de zon, vaak zonder de SPF-bescherming die je bent vergeten aan te brengen. En daar zijn we niet voor.

Een dermale filler voor je oorlellen

Natuurlijk kunnen sommigen van ons de verkleuring, rimpels en zwaartekrachtsdrama die een verwaarloosde oorlel kan vertonen, niet meer vermijden. De schade is aangericht en de schade heeft geleid tot een verlies van collageen en elastine, waardoor je oor is veranderd van de mollige kleine massa die het ooit was in een trieste, verschrompelde, uitgestrekte puinhoop.

Dit is waar fillers kunnen helpen. In het verleden was er niet veel meer dan een operatie om een ​​oorlel strakker te maken of een uitgerekte oorbelopening aan te passen. Nu gebruiken artsen steeds vaker huidvullers om een ​​slappe kwab tijdelijk op te vullen.

Heb jij vragen of denk je na over één van onze behandelingen of een filler in de oorlellen in het bijzonder? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Glow Clinic.

Lees ook:

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Vogue Magazine had het al eens over 'het jaar van de oorlel'. Is je interesse ...

Have a healthy Halloween

1. Gezonde, gladde én rimpelvrije huid! Pompoenen zijn heerlijk om te eten, maar wist je ...

Filler behandelingen tijdens de zwangerschap

Fillers zijn enorm populair. Fillers vullen ondermeer die storende rimpels en lijntjes in het gezicht ...

De herfst: hét moment voor een peeling

De zon is weer een stuk minder fel en je huid kan nu wel een ...

Brotox: injectables voor mannen

Botox en andere rimpelbehandelingen voor mannen. Wereldwijd maar ook in Nederland laten mannen zich steeds ...

10 tips om huidveroudering tegen te gaan

1. Op tijd ontspanning Stress is funest voor je hele lichaam. Elke cel heeft te ...

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Boek afspraak