Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op wij staan je heel graag te woord.

Faq
 • All
 • Botox (20)
 • Fillers (11)
 • Hydrafacial (9)
 • Profhilo (16)
 • SkinPen (8)
 • Tixel (2)
 • Algemeen (9)

Algemeen

Wanneer kom ik op controle? 

2 tot maximaal 4 weken na de behandeling, bij voorkeur bij dezelfde arts. Let op, controle-afspraken kunnen niet online worden gemaakt. Bel of mail ons even.

Werken jullie met gediplomeerde artsen? 

Glow Clinic is opgericht door 3 artsen met BIG-registratie. Ze hebben jarenlange ervaring in de cosmetische geneeskunde en zelf artsen opgeleid. Onze artsen volgen regelmatig internationale congressen, workshops en webinars om hun skills en kennis up-to-date te houden.

Voor mijn privacy kom ik liever niet via de voordeur. Kan dat? 

Ja hoor, dat kan. We hebben aan de achterzijde van ons pand een discrete parkeerplaats met entree.

Minimum leeftijd cosmetische behandelingen

De minimum leeftijd voor cosmetische behandelingen is 18 jaar. Zelfs met de toestemming van ouders is het niet mogelijk.

Kan ik bij jullie parkeren? 

Ja, gratis. Aan de achterkant van onze klikiek hebben wij een prive parking waar je gratis kan parkeren.
Kerkpad, 4818 LZ Breda. Aan het einde van de doodlopende straat rechts vind je onze parkeerplaats

Waarom hebben jullie mijn BSN-nummer nodig? 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) verplicht ons medische dossiers op basis van BSN-nummer te controleren. Op deze manier kunnen we verwarring en medische fouten voorkomen.

Mag ik mijn kinderen meenemen naar de afspraak?

We ❤️ Kids! Maar helaas moeten we mededelen dat in het belang van het comfort en de veiligheid van onze klanten, kinderen niet langer in onze kliniek zijn toegestaan. Dit is noodzakelijk vanwege de aard van de behandelingen en de noodzaak van rust in de kliniek.

Onze behandelaars hebben hun volle concentratie nodig om jou goed te kunnen helpen en onze receptionistes kunnen helaas niet op jouw kinderen passen. Daarnaast is het voor ons van belang dat al onze klanten zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun behandeling. We vragen hiervoor jouw begrip.

Geen oppas kunnen vinden voor je kids? Dan willen we je vriendelijk doch dringend verzoeken om je afspraak op tijd te verplaatsen. We kunnen helaas geen uitzonderingen (meer) maken. Indien je toch jouw kind meeneemt naar de afspraak, zal de behandeling helaas niet door kunnen gaan en kan het zijn dat er no-show kosten in rekening worden gebracht.

Hoe snel kan ik terecht voor een afspraak? 

Meestal dezelfde week nog en als je geluk hebt dezelfde dag. Kijk online of er plekken beschikbaar zijn of bel ons.

Hoe kan ik betalen? 

U kunt contant betalen of pinnen. Wij accepteren helaas geen creditcards of gespreide betaling.

Botox

Waarvoor is botox geschikt? 

Voor alle rimpels die ontstaan door spieractiviteit. Denk aan fronsrimpels, kraaienpootjes, horizontale lijnen op het voorhoofd. Minder bekende indicaties zie je hier. Verder kan botox gebuikt worden voor medische doeleinden, zoals migraine en overmatig transpireren. Meer lezen. 

Hoelang houdt het effect?

Gemiddeld 3 maanden, maar dit kan -afhankelijk van je spiersterkte- korter of langer zijn. Als je langer en op tijd botox zou herhalen, worden de spieren steeds zwakker, waardoor je op den duur langer op botox zult reageren. De meeste mensen halen dan 4-6 maanden.

Wat zijn zones?

Bij botoxbehandelingen spreken we over zones. Die verwijzen naar bepaalde spiergroepen; bijvoorbeeld de fronsspier, voorhoofd en kraaienpootjes zijn 1 zone. Je hebt ook halve zones,

Wat is het verschil met fillers? 

Botox beïnvloedt de spieractiviteit, maar geeft geen volume zoals fillers.

Als ik stop met botox. Krijg ik dan juist meer rimpels?

Je oorspronkelijke verouderingsproces komt langzaam terug. Het is niet zo dat je meer of sneller rimpels terugkrijgt.

Hoelang duurt de behandeling?

Inclusief consult 30 min. De behandeling zelf is maximaal 5-10 min.

Kan ik botox preventief gebruiken?

Ja, dat kan. Een rimpel die niet kán ontstaan, krijg je ook niet. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Mag ik alcohol voor en na een botox behandeling?

Alcohol verwijdt je bloedvaten, daardoor kan botox zich makkelijker gaan verplaatsen en wordt het risico op bijwerkingen iets groter. Zelfs met alcohol blijft het zeer uitzonderlijk dat botox zich verplaatst naar een aangrenzende spier. Desondanks raden we je echter aan om zo veilig mogelijk een behandeling te starten en minimaal 24 uur voor en na je botox behandeling geen alcohol te drinken.

Wat is botox?

In medische term is botox de stofnaam: botuline toxine type A. Deze stof werd als eerste op de markt gebracht onder de merknaam Botox®. Daarom heten alle soorten toxines in de volksmond tegenwoordig botox. Naast Botox zijn Bocouture® en Azzalure® de bekendste merken in Europa.

Wat mag ik niet doen na een botoxbehandeling?

De eerste 24 uur niet veel zweten (sporten, sauna of zonnebank). Fietsen is geen probleem. Verder: niet koelen en heel belangrijk: niet wrijven. We willen niet dat de botox naar een andere spier verplaatst. Alcoholconsumptie is geen probleem. Bukken mag ook als je geen last hebt.

Risico’s?

Er is een klein risico op een blauwe plek, maar verder is botox veilig.

Welke merken hebben jullie?

Glow Clinic werkt met Bocouture® en Azzalure®.

Is botox veilig?

Jazeker, want botox is puur eiwit, dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. In grote hoeveelheden is het bekend als een gif, dat botulisme kan veroorzaken. In de medisch wereld wordt het in kleine hoeveelheden toegepast bij spier- en zenuwziekten. In de cosmetische branche wordt het in verdunde hoeveelheid heel lokaal toegepast (1/100-1/200). Vergelijk het maar met keukenzout: In kleine hoeveelheid is het geen probleem, maar als je een grote pot in 1x zou opeten, gaat het mis.

Omdat het puur eiwit is, wordt het 100% door je lichaam afgebroken en afgevoerd. Er blijft dus niks achter in je lichaam.

Moet ik een botoxbehandeling herhalen?

Als je het resultaat wilt behouden of verbeteren, is het wenselijk om de behandeling na enkele maanden te herhalen. De optimale timing is als 70% van de spieractiviteit (niet de rimpel!) terugkomt. Dit varieert per persoon. Hier lees je wat er gebeurt als je stopt met de botoxbehandeling.

Wanneer mag je geen botox doen?

 • als je zwanger bent of borstvoeding geeft
 • bij bewezen overgevoeligheid voor botulinetoxine-A of elke andere hulpstof die het geneesmiddel bevat
 • bij een ontsteking op de injectieplaats
 • bij bepaalde zenuw- en spierziektes
 • bij gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica

Welk botox-merk is het beste?

Er bestaat geen beste botox. Bij de meeste mensen werken alle 3 merken even goed. Enkele keren zien we dat een merk minder ‘pakt’. Bij Glow Clinic hebben we daarom altijd 2 merken op voorraad.

Hoe werkt botox? 

Botox bindt zich vast aan zenuwuiteinde. Hierdoor worden de signalen van de zenuwen naar spieren geblokkeerd. Specifieke spieren die bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op de voorhoofd en kraaienpootjes veroorzaken, zijn dan continu ontspannen. En de rimpels kunnen optimaal herstellen. Ze worden zachter of gaan zelfs helemaal weg. 

Wordt het onnatuurlijk? Krijg ik een ‘botox frozen’ hoofd?

Glow Clinic vindt een natuurlijk resultaat erg belangrijk. Als je botox op de juiste plek juist doseert, behoud je je eigen mimiek. Onze artsen hebben jarenlang ervaring en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Wanneer zie je het resultaat?

Na 2-3 dagen begin je het effect te merken. De spieren worden minder krachtig. Deze procedure duurt tot 2 weken, dan heb je het optimale resultaat bereikt. Bij Glow Clinic vragen we je na 2 tot 4 weken op controle te komen. Wij kunnen dan samen beoordelen en eventueel wat ‘bijprikken’ (bij de prijs inbegrepen).

De rimpel zelf is na 2 weken al minder geworden, maar zolang de spieren ontspannen zijn, kunnen de lijntjes blijven herstellen en worden ze steeds minder zichtbaar.

Is het pijnlijk?

Het is niet pijnloos, maar de meeste mensen zeggen dat de pijn minimaal is en dat het erg meevalt. Wij gebruiken speciale babynaaldjes en PH neutrale oplosmiddel om de pijn te minimaliseren. Bij Glow Clinic komen zelfs mensen met naaldfobie.

Fillers

Welke soorten fillers zijn er?

De meest bekende is hyaluronzuur.  Hyaluronzuur is een stofnaam die door farmaceutische bedrijven wordt geproduceerd met verschillende eigenschappen, samenstelling en kwaliteit. Glow Clinic werkt uitsluitend met topmerken zoals Aliaxin, Belotero en Teosyal.

Daarnaast is er calcium hydroxylapatiet met de merknaam Radiesse®. Die is in vergelijking met hyaluronzuur iets steviger en werkt net op een andere manier op huidverstrakking en verbetering.

De artsen van Glow Clinic zullen op basis van je huidkwaliteit en behoefte bepalen welke filler het meest geschikt is voor je.

Wanneer zie ik effect van fillerbehandeling?

Het meeste effect zie je meteen in de behandelstoel. Na 6-10 weken kunnen de fillers ook je huidkwaliteit verbeteren, waardoor het resultaat nog mooier resultaat wordt. Vergeet niet dat de eerste 2 weken zwelling en blauwe plekken nog het eindresultaat kunnen beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers geven volume zonder de spieractiviteit te beïnvloeden. Botox beïnvloedt de spieractivieit zonder volume te geven.

Hoelang werken fillers?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Soorten filler. Je hebt wat dikkere en stevigere filler nodig voor bijvoorbeeld jukbeenderen en kaaklijn. Deze zullen langer werken dan dunnere fillers voor fijne, oppervlakkige lijntjes.
 2. Hoeveelheid filler.
 3. De plek. De lippen zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld traangootjes, meer bewegelijk waardoor de fillers eerder oplossen.
 4. Per persoon kan het ook ander zijn. Mensen die roken, veel sporten, bij wie verdoving/medicijnen snel uitwerken en een hoog metabolisme hebben, breken de fillers sneller af.

Ga ik er niet ‘nep’ of onnatuurlijk uitzien?

Nee, als je de juiste hoeveelheid op de juiste plekken geeft niet. Wij proberen je originele volume te geven in je gezicht zodat je een beetje teruggaat in de tijd. Als je onnodig en te veel vult, ga je er opvallend uitzien.

Zijn er risico’s verbonden aan een fillerbehandeling?

Bij Glow Clinic gebruiken we alleen natuurlijke, tijdelijke fillers. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die volledig wordt afgebroken. Hierdoor is de kans op ontsteking en allergische reactie zeer klein. Daarnaast werkt Glow Clinic met het merk Radiesse. Dat is geen lichaamseigen stof, maar alle bestanddelen komen wel van nature voor in het menselijk lichaam. Doordat Radiesse 100% biocompatibel is, is er geen allergische reactie bekend.

Is een fillerbehandeling pijnlijk?

Het is minder pijnlijk dan mensen verwachten. Het is ook deels afhankelijk van waar je prikt en hoe. Lippen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig, dus daar gebruiken wij verdoving.

Wat mag ik niet doen na een fillerbehandeling?

In principe mag je -medisch gezien- alles doen. Maar als je de eerste 2 weken gaat sporten, naar de sauna of zonnebank gaat, heb je meer kans dat de filler vocht vasthoudt. Alcohol mag geconsumeerd worden na de behandeling, maar -zoals altijd- met mate.

Hoelang duurt een fillerbehandeling?

Dit is afhankelijk van wat je gaat doen. Meestal 10 tot 20 min, maar het kan langer zijn als je meer doet. Een paar voorbeelden: lippen 10 min, wallen 15 min, jukbeenderen 10-15 min, liquid facelift 30-40 min.

Mag ik in de zon na een fillerbehandeling?  

Dat kan, maar de eerste 2 weken liever niet (zie vorige vraag)

Ben ik ‘toonbaar’ na de fillerbehandeling?

Meestal wel, maar je kunt wat opzwellen of blauw worden. Sommige plekken worden ook eerder blauw, denk daarbij aan de lippen, marionette-lijn en neuslipppenplooi. Meestal zijn de blauwe plekken gering en na enkele uren goed te camoufleren.

Profhilo

Is Profhilo pijnlijk?

Nee, Profhilo is meestal niet pijnlijk, maar sommige mensen kunnen een lichte prikkel of branderig gevoel ervaren tijdens de injectie.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten van een behandeling met Profhilo?

Je kunt een toename van de elasticiteit, stevigheid en algehele verbetering van de kwaliteit van de huid verwachten vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling. Deze verbeteringen zullen zich voortzetten tot 12 maanden na de laatste behandeling.

Hoeveel kost een Profhilo-behandeling?

De kosten van een Profhilo-behandeling bij Glow Clinic zijn:

Wat is Profhilo

Profhilo is een hyaluronzuur-gebaseerde injectable behandeling die specifiek is ontwikkeld om de huid te hydrateren en het collageen en elastine in de huid aan te moedigen.

Kunnen fillers en Profhilo samen gebruikt worden?

Jazeker! Niet zelden is er zowel volume-verlies als verminderd elastische huid en dan is een combinatie van genoemde behandelingen het meest effectief.

Is Profhilo geschikt voor alle huidtypen?

Profhilo is geschikt voor alle huidtypen, maar een arts kan bepalen of de behandeling geschikt is voor jouw specifieke huidconditie.

Wat kan ik doen om het beste resultaat van de behandeling met Profhilo te verkrijgen?

Vermijd alcoholgebruik de avond voor de behandeling; dit maakt de kans op blauwe plekjes kleiner.
Vermijd gebruik van bloed verdunnende pijnstillers als Ibuprofen, aspirine minimaal een week voor de behandeling. Dit om blauwe plekjes te voorkomen. Let wel: het is niet nodig om te stoppen met bloedverdunners die zijn voorgeschreven door de huisarts of specialist, overleg dit altijd! Het wordt afgeraden minimaal 3-4 dagen na de behandeling een sauna of zwembad te bezoeken, dit in verband met de kans op infecties.

Wanneer kies ik voor fillers en wanneer voor Profhilo?

Wanneer er veel volume verlies is, bijvoorbeeld in de wangen, lippen of slapen, is een behandeling met fillers de meest effectieve oplossing. Als je op zoek bent naar verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid, is Profhilo de beste keuze. Een combinatie van beide behandelingen (op hetzelfde moment of niet) is vaak het mooist. Dit bespreken we uitgebreid tijdens ons gratis consult.

Kan ik na de behandeling direct terug naar mijn normale activiteiten?

Ja, na de behandeling kan je direct teruggaan naar je normale activiteiten.

Is Profhilo een veilige behandeling?

Een Profhilo behandeling is een erg veilige behandeling. Het bestaat uit 100% puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen en is daarmee de natuurlijkste en zuiverste injectable momenteel op de markt.
Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 behandelingen met Profhilo uitgevoerd. Dit is dé nieuwste trend van de komende tijd. Ook bij mensen die reeds een behandeling met permanente fillers hebben ondergaan, kan deze behandeling toegepast worden. Laat het je arts wel altijd weten als je in het verleden behandeld bent met permanente fillers! Na een behandeling kan er sprake zijn van een blauw plekje of iets van zwelling in het geïnjecteerde gebied maar dat verdwijnt meestal erg snel.

Wat is het verschil tussen fillers en Profhilo?

Fillers -het woord zegt het al- zijn bedoeld om te vullen: volumeverlies dat in de loop der jaren bij iedereen optreedt, kan met fillers teniet gedaan worden. Daarnaast kunnen lijntjes en rimpels met fillers behandeld worden waardoor ze verminderen of verdwijnen. Profhilo vult niet, maar stimuleert cellen in de huid, waardoor de huid steviger, elastischer en voller wordt, zonder de contouren van het gezicht te veranderen.

Hoe lang duurt een Profhilo behandeling?

Een Profhilo-behandeling duurt tussen de 15 en 30 minuten.

Zijn er bijwerkingen van Profhilo te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.
Profhilo is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Profhilo wordt in een serie van minimaal 2 behandelingen uitgevoerd voor het mooiste resultaat, met een tussentijd van 4 weken

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoe lang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door..

Kan Profhilo worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen?

Ja, Profhilo kan worden gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals Botox of fillers, om een ​​complete huidverbeterende behandeling te bieden.

Tixel

Is een Tixel behandeling pijnlijk?

De Tixel is niet heel erg pijnlijk. Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voel je de warme prikjes op je huid. De behandeling zelf kan wel wat milde pijn geven maar deze pijn is zeer goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

Is iedereen geschikt voor een Tixel behandeling?

Niet iedereen een geschikte kandidaat voor een behandeling met Tixel. De behandeling wordt afgeraden bij cliënten:

 • Die zwanger zijn;
 • Met een chronische huidaandoening;