Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

vraag en antwoord

Veel gestelde vragen

Heb je een andere vraag? Neem dan even contact met ons op wij staan je heel graag te woord.

Algemene informatie

Kan ik discreet behandeld worden?

Voor klanten die zich discreet willen laten behandelen biedt onze achteringang deze anonimiteit. Je kan daar ook gratis gebruik maken van onze parkeerplaatsen. Gebruik volgend adres in je navigatie: Kerkpad 3, 4818 LZ Breda

Kan ik pinnen?

Je kan bij Glow Clinic zowel pinnen als contant betalen.

Leeftijd en de code van Glow

Wat is een verstandige leeftijd om met botox of fillers te beginnen? Die vraag komt regelmatig naar voren, in de media en aan de balie van onze kliniek. Volgens de wet moet je minstens 18 zijn, maar er gaan geluiden op dat die leeftijd omhoog zou moeten. Onze ervaring is dat leeftijd lang niet alles zegt. Soms treffen we een 30-jarige die de impact en het nut van een behandeling verkeerd inschat, soms een 19-jarige met een heel realistische wens. Dat illustreert onze belangrijke taak om vooraf te bepalen of we iemand kunnen en willen helpen. Als onzekerheid en ontevredenheid diep van binnen zitten, kunnen wij die aan de buitenkant niet wegnemen. Dat is de ethische code van Glow Clinic, die niet met leeftijd heeft te maken, maar met de mens erachter. Verhoging van de wettelijke leeftijd zou onzekere jongeren slechts in de armen drijven van praktijken die geen vragen stellen.

INJECTABLES

FAQ • Botox

Wanneer kan ik weer sporten na botox?

De eerste 24 uur na uw botox behandeling, raden wij ten zeerste af om te sporten of andere zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Wanneer er druk komt op het behandelde gebied, zou de botox zich kunnen verspreiden.

Complicaties na een botox behandeling?

Complicaties van botox behandelingen kunnen weliswaar zeer belastend zijn maar zijn altijd, net als de werkingsduur van het middel, tijdelijk van aard en volledig omkeerbaar. De complicaties bij een botox behandeling ontstaan doordat een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Hierbij kan gedacht worden aan een afhangend ooglid of zware wenkbrauwen. Het grote nadeel van botox is, dat als het er eenmaal in zit, je het niet meer kan verwijderen. Tegen het botox eiwit is namelijk weinig te doen. Een kleine correctie is soms nog wel mogelijk, maar volledig verhelpen van de complicatie niet. Het negatieve effect van de botox zal binnen enkele weken vanzelf bijtrekken. Wel is het verstandig om contact op te nemen met je behandelend arts.

Is botox veilig?

Botox behoort tot een van de veiligste niet-chirurgische ingrepen van dit moment en is dus veilig en absoluut niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 3 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam. In 1960 werden de eerste succesvolle therapeutische experimenten met sterk verdunde Botuline A Toxine gedaan tegen spasmen bij spastische kinderen. Vanaf 2002 mag de spierontspanner gebruikt worden voor cosmetische doeleinden bij mensen van boven de achttien. En alleen zeer sterk verdund, in een dosis van maximaal 0,1 ml per injectie.’ Vanzelfsprekend is geen enkele behandeling volledig risicoloos van complicaties, zoals een allergische reactie of infectie. Echter minimaliseert u de kans op complicaties door het bezoeken van een kliniek waar veiligheid en kwaliteit voorop worden gesteld.

Wat is een botox zone?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, het voorhoofd of de kraaienpootjes.
Hoe meer zones hoe goedkoper het in verhouding wordt.

FAQ • Fillers

Waar zijn fillers van gemaakt?

Er zijn drie verschillende (tijdelijke) fillers die in de loop van de tijd door het lichaam afgebroken worden. Het verschil tussen deze fillers ligt in het hoofdbestanddeel waar ze van gemaakt zijn:

Hyaluronzuur (zoals bijvoorbeeld Restylane, Juverderm en Belotero) is een lichaamseigen stof, die o.a. voorkomt in de huid. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume teruggebracht op plaatsen waar u last heeft van rimpels en/of verlies aan contouren. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reactie niet of nauwelijks voor. Daarmee is dit type filler zeer veilig.

Hydroxylapatiet (zoals bijvoorbeeld Radiesse®) is een mineraal. De gel wordt na injecteren geleidelijk aan vervangen door lichaamscellen en stimuleert hierbij de productie van lichaamseigen collageen, waardoor er een zacht elastische vulling ontstaat wat aanvoelt als het omgevende lichaamsweefsel. Het hydroxylapatiet wordt in circa 12 maanden op een natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd.

Polymelkzuur (zoals bijvoorbeeld Sculptra) stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid waardoor de huidstructuur hersteld wordt en gezichtsvolume die verloren is gegaan als gevolg van ouder worden toeneemt. Voor een optimaal effect wordt deze filler 4 keer herhaald met een tussentijd van ongeveer 3 weken.

Het verschil tussen fillers op basis van hyaluronzuur en de fillers op basis van hydroxylapatiet of polymelkzuur, is dat hyaluronzuur fillers alleen zorgen voor ‘opvulling’ van de huid. Hydroxylapatiet en polymelkzuur fillers stimuleren de lichaamseigen collageenproductie en zorgen hiermee voor herstel van de huidstructuur en meer volume.

HUIDVERBETERING

FAQ • Profhilo

Wat kan ik doen om het beste resultaat van de behandeling met Profhilo te verkrijgen?

Vermijd alcoholgebruik de avond voor de behandeling; dit maakt de kans op blauwe plekjes kleiner.
Vermijd gebruik van bloed verdunnende pijnstillers als Ibuprofen, aspirine minimaal een week voor de behandeling. Dit om blauwe plekjes te voorkomen. Let wel: het is niet nodig om te stoppen met bloedverdunners die zijn voorgeschreven door de huisarts of specialist, overleg dit altijd! Het wordt afgeraden minimaal 3-4 dagen na de behandeling een sauna of zwembad te bezoeken, dit in verband met de kans op infecties.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoe lang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door..

Hoe snel kan ik resultaat verwachten van een behandeling met Profhilo?

Je kunt een toename van de elasticiteit, stevigheid en algehele verbetering van de kwaliteit van de huid verwachten vanaf 4-6 weken na de eerste behandeling. Deze verbeteringen zullen zich voortzetten tot 6 maanden na de laatste behandeling.

Zijn er bijwerkingen van Profhilo te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.
Profhilo is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.

Is Profhilo een veilige behandeling?

Een Profhilo behandeling is een erg veilige behandeling. Het bestaat uit 100% puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen en is daarmee de natuurlijkste en zuiverste injectable momenteel op de markt.
Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 behandelingen met Profhilo uitgevoerd. Dit is dé nieuwste trend van de komende tijd. Ook bij mensen die reeds een behandeling met permanente fillers hebben ondergaan, kan deze behandeling toegepast worden. Laat het je arts wel altijd weten als je in het verleden behandeld bent met permanente fillers! Na een behandeling kan er sprake zijn van een blauw plekje of iets van zwelling in het geïnjecteerde gebied maar dat verdwijnt meestal erg snel.

Kunnen fillers en Profhilo samen gebruikt worden?

Jazeker! Niet zelden is er zowel volume-verlies als verminderd elastische huid en dan is een combinatie van genoemde behandelingen het meest effectief.

Wanneer kies ik voor fillers en wanneer voor Profhilo?

Als er veel volumeverlies is opgetreden, bijvoorbeeld ter plaatse van de wangen, de lippen of in het gebied van de slapen, is een behandeling met fillers het meest geschikt. Wanneer je met name op zoek bent naar een methode om de elasticiteit en stevigheid van de huid aan te pakken, adviseren wij voor Profhilo te kiezen. Vaak echter is een combinatie van beide (al dan niet tijdens dezelfde behandelafspraak) erg mooi. We zullen dit altijd uitgebreid tijdens het (kosteloos) consult bespreken.

Wat is het verschil tussen fillers en Profhilo?

Fillers -het woord zegt het al- zijn bedoeld om te vullen: volumeverlies dat in de loop der jaren bij iedereen optreedt, kan met fillers teniet gedaan worden. Daarnaast kunnen lijntjes en rimpels met fillers behandeld worden waardoor ze verminderen of verdwijnen. Profhilo vult niet, maar stimuleert cellen in de huid, waardoor de huid steviger, elastischer en voller wordt, zonder de contouren van het gezicht te veranderen.

FAQ • Tixel

Is een Tixel behandeling pijnlijk?

De Tixel is niet heel erg pijnlijk. Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voel je de warme prikjes op je huid. De behandeling zelf kan wel wat milde pijn geven maar deze pijn is zeer goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

Is iedereen geschikt voor een Tixel behandeling?

Niet iedereen een geschikte kandidaat voor een behandeling met Tixel. De behandeling wordt afgeraden bij cliënten:

  • Die zwanger zijn;
  • Met een chronische huidaandoening;
Boek afspraak