Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

Kan ik wel stoppen met fillers?

Een zorg die we vaak horen bij mensen die beginnen met fillers is dat ze niet meer zouden kunnen stoppen omdat anders de tekenen van veroudering sneller zouden verergeren.

stoppenmetfillers-featured-image

Veroudering versnelt niet als je stopt met fillers!

Wanneer mensen een afspraak voor een filler behandeling maken bij ons, hebben ze vaak het volgende doel voor ogen: een gladdere, vollere en jonger uitziende huid. Maar wat wanneer je na een tijdje toch besluit om te stoppen met fillers? Gaan jouw rimpels dan opeens veel dieper of erger zijn?

Om meteen met de deur in huis te vallen… Het is niet zo dat jouw veroudering versnelt of dubbel zo hard terugkomt als je stopt met het gebruik van fillers! Stoppen met fillers is altijd mogelijk en hoeven dus niet tot het einde der dagen herhaald te worden. Wel is het zo dat herhaalbehandelingen met fillers, de door veroudering dalende voorraad hyaluronzuur op peil weet te houden waardoor het effect voor een veel langere termijn zichtbaar wordt.

Natuurlijk verouderingsproces gaat wel door

Hoewel we met fillers het ontstaan van rimpels kunnen voorkomen en vertragen, is het natuurlijk niet zo dat een filler het verouderingsproces compleet stillegt. Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die ondermeer zorgt voor het volume in de huid en die daarnaast ook tal van andere huidverbeterende eigenschappen bezit. Hyaluronzuur wordt langzaam door de huid opgenomen en daardoor is het effect tijdelijk (gemiddeld 9 tot 12 maanden). Van tijdelijke fillers kan je met zekerheid zeggen dat ze geen nadelig effecten hebben op je huid. 

Vanaf het moment dat je een filler behandeling hebt ondergaan, tot het moment dat je besluit te stoppen met fillers, en het hyaluronzuur volledig door het lichaam is opgenomen, is het natuurlijke verouderingsproces wel gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat door te stoppen met fillers je wat ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een consult of behandeling, neem dan contact met ons op of boek jouw afspraak online in.

artikel gepubliceerd op: May 18, 2021

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Acne! Je bent niet de enige. Maar er bestaan gelukkig ook veel behandelopties!

Heb je last van puistjes en mee-eters? Je bent niet de enige; maar liefst 90% van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven te maken met acne. Het

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd

Have a healthy Halloween

Uitgeholde pompoenen met duivelse gezichten met een kaarsje erin zijn wel het belangrijkste symbool voor Halloween. Maar wist je dat pompoenen ook vol vitamines en mineralen zitten? We zetten drie

Filler behandelingen tijdens de zwangerschap

Fillers zijn heel populair maar mag je een behandeling met fillers ondergaan als je zwanger bent?

Boek afspraak