Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

Kan ik wel stoppen met fillers?

Een zorg die we vaak horen bij mensen die beginnen met fillers is dat ze niet meer zouden kunnen stoppen omdat anders de tekenen van veroudering sneller zouden verergeren.

stoppenmetfillers-featured-image

Veroudering versnelt niet als je stopt met fillers!

Wanneer mensen een afspraak voor een filler behandeling maken bij ons, hebben ze vaak het volgende doel voor ogen: een gladdere, vollere en jonger uitziende huid. Maar wat wanneer je na een tijdje toch besluit om te stoppen met fillers? Gaan jouw rimpels dan opeens veel dieper of erger zijn?

Om meteen met de deur in huis te vallen… Het is niet zo dat jouw veroudering versnelt of dubbel zo hard terugkomt als je stopt met het gebruik van fillers! Stoppen met fillers is altijd mogelijk en hoeven dus niet tot het einde der dagen herhaald te worden. Wel is het zo dat herhaalbehandelingen met fillers, de door veroudering dalende voorraad hyaluronzuur op peil weet te houden waardoor het effect voor een veel langere termijn zichtbaar wordt.

Natuurlijk verouderingsproces gaat wel door

Hoewel we met fillers het ontstaan van rimpels kunnen voorkomen en vertragen, is het natuurlijk niet zo dat een filler het verouderingsproces compleet stillegt. Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die ondermeer zorgt voor het volume in de huid en die daarnaast ook tal van andere huidverbeterende eigenschappen bezit. Hyaluronzuur wordt langzaam door de huid opgenomen en daardoor is het effect tijdelijk (gemiddeld 9 tot 12 maanden). Van tijdelijke fillers kan je met zekerheid zeggen dat ze geen nadelig effecten hebben op je huid. 

Vanaf het moment dat je een filler behandeling hebt ondergaan, tot het moment dat je besluit te stoppen met fillers, en het hyaluronzuur volledig door het lichaam is opgenomen, is het natuurlijke verouderingsproces wel gewoon doorgegaan. Het kan daarom lijken dat door te stoppen met fillers je wat ouder lijkt te zijn geworden terwijl dit zonder fillers ook was gebeurd.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken voor een consult of behandeling, neem dan contact met ons op of boek jouw afspraak online in.

artikel gepubliceerd op: May 18, 2021

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Vacature: Office Manager

Als officemanager ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse taken binnen de organisatie. Met jouw organisatie en managementkwaliteiten help jij mee onze kliniek draaiende te houden.

Brotox: injectables voor mannen

Botox en fillers zijn allang niet meer alleen voor ijdele homo-mannen. Zelfs de meest stoere mannen van wie je het nooit zou denken vinden steeds vaker de weg naar onze

10 tips om huidveroudering tegen te gaan

Zie je tekenen van huidveroudering als je in de spiegel kijkt? Voordat je naar de duurste anti-verouderingscrème grijpt probeer eerst enkele veranderingen in je levensstijl aan te brengen die je

Waarom heeft Glow Clinic geen 0,5 ml fillers?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld aangezien er voldoende klinieken zijn die 0,5 ml fillers wel aanbieden. Echter zijn er voor ons 2 redenen waarom wij dit niet meer doen

Boek afspraak