Zwangerschapsmasker (melasma) behandelen

Tijdens je zwangerschap kunnen pigmentvlekken in je gezicht ontstaan. Dit huidprobleem wordt ook wel ‘zwangerschapsmasker' genoemd. Wat kan je hiertegen doen? En wat kan je doen om dit te voorkomen?

Prijs behandeling zwangerschapsmasker:

Het pakket bestaat uit 2 salonbehandelingen incl alle thuisproducten.

Wat is een zwangerschapsmasker?

Problem,Skincare,And,Health,Concept.,Wrinkles,,Melasma,,Dark,Spots,,Freckles,

Zwangerschapsmasker is een vorm van huidverkleuring die optreedt bij zwangere vrouwen. Deze huidaandoening wordt ook wel melasma genoemd.

Het wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. De hormonen oestrogeen en progesteron zorgen ervoor dat de cellen in het gezicht meer pigment aanmaken, waardoor (donker)bruine vlekken kunnen ontstaan. Deze bruine vlekken zie je voornamelijk op het voorhoofd, de jukbeenderen, rondom de ogen, op de bovenlip en de kin. Af en toe komen ook in de nek en op de armen pigmentvlekken voor. Bij de meeste vrouwen verdwijnt het zwangerschapsmasker enkele maanden na de bevalling vanzelf en is verdere actie niet nodig.

Een zwangerschapsmasker is een niet schadelijke vorm van hyperpigmentatie. Toch ervaren veel zwangere vrouwen de bruine vlekken als zeer ontsierend.

Wanneer ontstaat een zwangerschapsmasker en hoe voorkom je het?

zwangerschapsmasker

De meeste vrouwen krijgen pas in het tweede of derde trimester van de zwangerschap te maken met deze ontsierende en onregelmatige vlekken. Heb je tijdens je eerste zwangerschap last gekregen van een zwangerschapsmasker? Dan worden de vlekken waarschijnlijk nog groter of donkerder tijdens een volgende zwangerschap. Probeer het ontstaan ervan dus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Hoe ga je een zwangerschapsmasker tegen?

Directe blootstelling aan de zon zoveel mogelijk vermijden
Smeer je altijd goed in wanneer je naar buiten gaat, ook tijdens de winter!
Draag een pet of een hoed wanneer je langere tijd in de zon bent
Ga absoluut niet onder de zonnebank tijdens je zwangerschap

Is er een behandeling tegen zwangerschapsmasker?

90550407151d51 gs419334965 (1)

Aleyna Yiğit: huidtherapeute bij Glow Clinic

Tijdens een vrijblijvend consult in onze kliniek beoordeelt onze huidtherapeute het zwangerschapsmasker. In samenspraak zal er een passend behandelplan worden opgesteld. Dit behandelplan zal bestaan uit meerdere delen: een deel wat in de kliniek door de huidtherapeute wordt uitgevoerd en een deel wat jij thuis zelf moet uitvoeren.

benebellum-logo-2

De behandeling van hyperpigmentatie met Benebellum® van Skintech

Het Benebellum®-behandelplan bestaat uit producten voor behandelingen die de huidtherapeut uitvoert en producten voor thuisgebruik voor jouzelf. De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering leiden.

Een behandelplan met Benebellum® wordt afgestemd op een aantal persoonlijke factoren, zoals welk type huid je hebt, de dikte van je huid en of het pigment oppervlakkig of diep in je huid ligt.

Illu-bij-behandelplan-1024x561

Veel gestelde vragen over melasma

Dat kan zeker! Melasma, in de volksmond zwangerschapsmasker, wordt ontstaat door genetische aanleg, vrouwelijke hormonen of zwangerschap, anticonceptie gebruik, hormoontherapie en blootstelling aan UV straling. Melasma ontstaat dus niet alleen na een zwangerschap. Het kan op andere momenten van de levensloop ontstaan en zelfs bij mannen komt het weleens voor. Over het algemeen komt melasma vaker voor bij personen met  meer pigment producerende cellen. 

Melasma is hyperpigmentatie (donkere verkleuring) in het gezicht die zorg voor bruine vlekken. Melasma is te herkennen aan een grillig patroon van vlekkerige hyperpigmentaties van de huid. Deze vlekken zijn vooral zichtbaar op het voorhoofd, de wangen, rond de ogen en de bovenlip. 

Melasma kan frustrerend zijn, het is lastig te behandelen en juist wanneer je het gevoel hebt dat het minder wordt, wordt de pigmentatie weer erger. Het is goed om te weten wat de pigmentatie triggered. Heb je veel last van stress? Of gebruik je misschien een andere anti-conceptiepil? Probeer deze factoren zo stabiel mogelijk te maken. Daarnaast kunnen behandelingen in combinatie met producten het pigment een stuk egaler maken en houden.  

Een behandelplan wordt op maat gemaakt voor jouw huidtype. Jouw huid wordt beoordeeld waarna je passende producten geadviseerd krijgt jouw huid voor te bereiden op de behandelingen, maar ook om het resultaat te behouden. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van werkzame ingrediënten, welke in de ochtend en avond gebruikt worden. Zonbescherming is onmisbaar en zal altijd in het behandelplan opgenomen worden!  

 Peelings en laser kunnen ingezet worden in de kliniek om het pigment dieper te kunnen behandelen. Na een behandeling wordt het pigment eerst wat donkerder, waarna het vervelt met een paar dagen. Hierdoor worden de pigmentvlekken lichter.  

Benebellum behandeling

Last van zwangerschapsmasker? Maak snel een afspraak bij Glow Clinic

De ervaren artsen en huidtherapeute van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?