Vaginale veroudering en andere ongemakken

Heb je last van vaginale ongemakken zoals vaginale laxiteit, droogte, incontinentie of verslapping van de schaamlippen? Ontdek snel wat we voor jou kunnen betekenen!

Prijs behandeling Forma-V:

Wat gebeurt er met je vagina naarmate je ouder wordt?

Het verouderingsproces heeft invloed op alle aspecten van het vrouwenlichaam, zo ook op de vagina. Vaginale veranderingen die mogelijk optreden na een bevalling, minder volume en verlies van collageen en elastine door veroudering, evenals een afname van oestrogeen, kunnen veranderingen en ongemakken veroorzaken in jouw meest intieme gebied. 

Mogelijk leiden deze vaginale ongemakken tot stressincontinentie en/of een verminderde seksuele functie en gevoeligheid. Één op de twee vrouwen in de leeftijdscategorie van 25-55 jaar maakt zich zorgen over het verminderde gevoel en genotsbeleving tijdens seks.

Vaginale laxiteit
Vaginale droogte en ongemak
Stressincontinentie
Vermindert seksueel genot
Verslapping, vergroting en verrimpelen van de schaamlippen
Verzwakking van de vaginale spieren

Enkele van de meest voorkomende vaginale ongemakken

Multi-ethnic group of beautiful women posing in underwear in a beauty studio - Multicultural fashion models showing their beautiful bodies as they are, concepts about beauty, acceptance and diversity

Door het slikken van anticonceptie is het mogelijk dat je vagina wat droger wordt. Omdat de pil ervoor zorgt dat je geen eisprong hebt, kan dat na een aantal jaren zorgen dat je minder natuurlijk glijmiddel aanmaakt.

Deze vaginale atrofie ontstaat als de eierstokken geen oestrogenen meer aanmaken, waardoor het collageen in de vaginawand vermindert en deze steeds dunner wordt. Ook verliest de vaginawand de natuurlijke elasticiteit en zorgt een verminderde doorbloeding voor minder hydratatie waardoor droogheid ontstaat. Het milieu van de vagina veranderd waardoor klachten kunnen ontstaan.

Vaginale laxiteit, ofwel verslapping van het vaginale gebied wordt vooral veroorzaak door een afnemende collageenproductie in het vaginale gebied. Ook bij jongere vrouwen kan vaginale laxiteit ontstaan na bijvoorbeeld een bevalling. 

Stressincontinentie, ook wel inspanningsincontinentie genoemd, betekent dat er urineverlies is bij normale dagelijkse activiteiten en inspanningen zoals hoesten, lachen, niezen, lichaamsbeweging of andere handelingen zoals zwaar tillen. Met 'stress' bedoelen we dat het urineverlies optreedt als de druk op de buikholte plotseling toeneemt door het aanspannen van de buikspieren.

Behandelopties

forma-v-packshot

In het verleden was de enige manier om deze problemen aan te pakken, door middel van invasieve vaginale chirurgie. Met ons revolutionaire Votiva Forma-V apparaat dat werkt op basis van RF (radio frequentie) technologie, heeft Glow Clinic nu een ideaal alternatief om jou van je vaginale ongemakken te verlossen.

Voor professioneel advies en een bijpassende behandeling raden wij je aan om een vrijblijvende afspraak te maken in onze kliniek. Onze artsen kunnen dan nauwkeurig bepalen welk behandelplan voor jou het meest effectief is.

Vaginale ongemakken en veroudering behandelen wij met het Votiva Forma-V apparaat.

Votiva Forma V is een revolutionaire methode voor vaginale verjonging die gebruik maakt van de kracht van radiofrequente (RF) energie. Tijdens de behandeling met Votiva Forma V wordt RF-energie toegepast op het inwendige vaginale kanaal en de uitwendige schaamlippen. Dit stimuleert het vaginale weefsel diep en stimuleert het lichaam om de productie van collageen en elastine in dit gebied te verhogen. Dankzij de precisie van de Forma V-applicator kunnen onze behandelaars zich specifiek richten op gebieden van laxiteit, waardoor hun elasticiteit en stevigheid worden hersteld.

Forma-V behandeling

Last van vaginale ongemakken? Maak snel een afspraak bij Glow Clinic

De ervaren artsen en huidtherapeute van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?