Schimmelnagels en kalknagels behandelen

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten.

Prijs behandeling schimmelnagels:

Hoe ontstaan schimmelnagels en kalknagels?

Podiatrist treating feet during procedure

Schimmels zijn overal. Ze zitten bij iedereen op het lichaam. Meestal zonder dat je er erg in hebt of zonder dat je klachten krijgt. Dit komt omdat de vetlaag op jouw huid je beschermt.

Soms werkt die bescherming minder goed. Bijvoorbeeld als het vetlaagje van uw huid eraf gaat. De schimmel komt dan uw huid en nagels binnen en kan daar groeien. U krijgt dan schimmelnagels.

Schimmelnagels (ook wel kalknagels) herken je aan een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van de nagel. De nagel wordt vaak dik, ruw en brokkelig. Omdat de schimmel zich hardnekkig vastzet in de nagelplaat, zijn schimmelnagels vaak lastig te behandelen. Anti-schimmelcrèmes bieden niet voldoende resultaat en intensieve medicatie geeft vaak vervelende bijwerkingen. Gelukkig biedt Glow Clinic een effectieve behandeling om van schimmelnagels af te komen.

Schimmelnagels zijn besmettelijk!

Schimmelnagels zijn besmettelijk!  De schimmel krijg of geef je meestal door aan iemand in jouw omgeving.

De schimmel zit in schilfers van de huid of van de nagel. De schilfers laten los van de huid of nagel en komen op bijvoorbeeld de vloeren van zwembaden, doucheruimtes en sportruimtes. Als je deze schilfers op jouw huid of nagels krijgt, kan jij ook schimmelnagels krijgen.

In deze situaties krijg je sneller last van schimmel- en kalknagels

Close up of female hands in sterile gloves pouring nail repair essence on male foot while doing pedicure

Een huidschimmel is de oorzaak van een kalknagel. De schimmel kan je bijvoorbeeld oplopen via een zwembadvloer. Wanneer je weerstand op dat moment wat minder is, bestaat de kans dat de schimmel gaat groeien en de huid rood wordt of gaat schilferen. Tussen de tenen kunnen dan zachte witte plekken ontstaan. Deze voetschimmel kan op zijn beurt weer de nagel infecteren, waardoor een kalknagel ontstaat.

je vaak lang doucht of in bad gaat
te veel zeep en shampoo gebruikt
bij bepaalde huidziektes
bij diabetes loop je verhoogde kans
bij verminderde afweer (bijvoorbeeld door chemo)

Adviezen en behandelingen bij schimmelnagels

foot comforts

Sanne Ariens: huidtherapeute bij Glow Clinic

Deze dingen kan je proberen om te voorkomen dat je schimmelnagels krijgt of dat de schimmelnagels erger worden:

Draag eigen slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen
Draag gepaste schoenen die genoeg lucht doorlaten. Vermijd rubber of plastic schoenen
Draag elke dag schone (katoenen of wollen) sokken
Was je sokken heet
Droog je voeten en tenen steeds goed af
Was je voeten bij voorkeur zonder zeep! Gebruik je toch zeep, zorg dan dat er geen zeepresten blijven zitten

Om schimmelnagels goed te kunnen behandelen moet je in de diepte werken. Lakjes en crèmes blijven aan het oppervlak van de nagel zitten en dringen niet door de nagel heen. Dit terwijl de schimmels met name in het nagelbed zitten.  Kom je niet van je kalknagels of schimmelnagels af en zoek je een effectieve behandeling? 

Voorafgaand de behandeling vindt altijd een consult plaats. De huidtherapeut kan de nagels beoordelen en je een passend advies geven. Vaak zijn kalknagels verdikt, wij adviseren dan om eerst de nagels dunner te laten vijlen door een medisch pedicuren. Hierdoor zal de behandeling in de kliniek meer effect hebben.  

Schimmel- en kalknagels behandelen met Lumecca.

De behandeling wordt over het algemeen 3-5 keer herhaald iedere 3-4 weken. Tijdens de behandeling worden de nagels verwarmd door de IPL flits. Door deze warmte wordt het schimmeltje gedood, waardoor de kalknagel uiteindelijk uit zal groeien.  

Lumecca behandeling

Last van schimmel- en kalknagels? Maak snel een afspraak bij Glow Clinic

De ervaren artsen en huidtherapeute van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?