Effectieve acne behandeling

Bij Glow Clinic bieden we een reeks effectieve behandelingen aan om acne aan te pakken en de gezondheid en het uiterlijk van je huid te verbeteren. Samen helpen we je op weg naar een zuivere, zelfverzekerde huid.

Prijs Acne behandeling:

Tijdens het vrijblijvend consult zal onze huidtherapeute de acne beoordelen en een behandelplan uitwerken.

Hoe ontstaat acne?

Acne behandeling

Het ontstaat vaak rond de pubertijd, maar ook op volwassen leeftijd komt het vaak voor. Acne kan vele oorzaken hebben, maar er bestaan gelukkig ook veel behandelopties!

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen. Dit resulteert in een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van de bacteriën. Acne wisselt erg per presoon. Om acne rustiger te krijgen, is het aanpakken van alledrie de oorzaken noodzakelijk

Buiten de drie oorzaken, zijn er ook factoren die acne kunnen verergeren. Een zeer veel voorkomende factor is het gebruik van cosmeticaproducten. Producten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype kunnen de huid juist irriteren, uitdrogen of verstoppen, terwijl producten die wel bij jouw huid passen de acne juíst rustiger kunnen maken. Daarnaast kan voeding acne verergeren. Denk hierbij aan zuivelproducten en voedingsmiddelen die veel vet en/of suikers bevatten. Niet alleen voeding en cosmetica kunnen van invloed zijn op acne, uit onderzoek is namelijk gebleken dat stress en te weinig slaap ook een negatieve invloed hebben op acne.

Is er een effectieve behandeling tegen Acne?

Sanne-Ariens-1

Sanne Ariens: huidtherapeute bij Glow Clinic

Het is lastig om acne zelf onder de controle te krijgen. Voor professioneel advies en een bijpassende behandeling, raden wij je aan om een afspraak te maken bij onze huidtherapeute. Zij beoordeelt jouw huid in onze kliniek, zodat jullie in samenspraak een passend behandelplan kunnen opstellen. Dit behandelplan zal bestaan uit meerdere delen: een deel wat in de kliniek wordt uitgevoerd en een deel wat jij thuis zelf kan uitvoeren.

De huidtherapeut voert de behandeling uit in de kliniek. Tijdens een acne behandeling wordt de huid zorgvuldig uitgereinigd en wordt een passende medische peeling aangebracht. Een medische peeling haalt dode huidcellen van de huid af waardoor de huid wordt verdund, de talg aanmaak gereguleerd wordt en de ontstekingen worden geremd. De behandeling kan afhankelijk van jouw huid, iedere 3-4 weken herhaald worden. Een behandeling kan ondersteund worden door het gebruik van de juiste producten thuis.

Enkele behandelingen tegen acne bij Glow Clinic

Hieronder zie je een of meerdere behandelingen die ingezet kunnen worden tegen acne en acne littekens.

Ingrediënten die acne kunnen verminderen

Salicylzuur

Glycolzuur

Niacinamide

Azelaïnezuur

Vitamine C

Kojinezuur

Onze huidtherapeute vertelt je er graag meer over tijdens het vrijblijvend consult

Wist je dat enkele acne behandelingen vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar?

Huidtherapeutische behandelingen kunnen afhankelijk van de indicatie, vergoed worden uit het aanvullend pakket. Acne behandelingen worden als medische noodzaak gezien en kunnen daardoor vergoed worden. De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut wisselen sterk per verzekeraar, dit kan je opzoeken in jouw persoonlijke polis. Hierbij kun je zoeken naar acne therapie. Enkel de behandelingen kunnen vergoed worden door de verzekering, producten zijn voor eigen rekening.

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in een vrijblijvend consult? Maak dan snel een afspraak om jouw persoonlijk huidadvies te ontvangen!

Acne behandeling

Klaar met acné ? Maak snel een afspraak bij Glow Clinic

De ervaren artsen en huidtherapeute van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?