Peelings zorgen voor een egalere huid en betere celvernieuwing

Onze peelings hebben huidverjongende eigenschappen, bevorderen de celvernieuwing en verwijderen dode huidcellen. Het resultaat, een egalere huid, minder pigmentvlekken, poriën en fijne lijntjes die minder zichtbaar worden.

Prijs Peelings:

Easy TCA peeling - Losse behandeling

Easy TCA classic (incl. SPF)

250,-

Easy TCA Pain Control (incl. SPF)

300,-

Easy TCA peeling - pakket van 3 behandelingen

Easy TCA classic (incl Post Peel Care)

650,-

Benebellum - Losse behandeling

De Benebellum®-peeling van SkinTech is een wetenschappelijk onderbouwde behandeling welke specifiek gericht is op het behandelen van pigmentstoornissen.

Bennebellum losse peeling

350

Benebellum - Compleet pakket

Het pakket bestaat uit 2 salonbehandelingen incl alle thuisproducten.

Bennebellum Compleet Pakket

795,-

Vervellen voor een nieuwe huid?

close-up-beautician-doctor-hand-making-anti-age-pr-2021-12-21-23-00-35-utc

Dat kan door middel van peelings! Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen.

Peelings worden onderscheiden door het soort zuur wat wordt gebruikt en de diepte waarop deze werkt in de huid. Zuren waaruit een peeling kan bestaan zijn glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, TCA en fenol. Wat betreft verschillende dieptes, maken we onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings, welke elk voor diverse indicaties kunnen worden ingezet. 

Het behandelprotocol bestaat uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen in combinatie met 2 SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en de bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte (Melablock HSP SPF 30 of 50+), plus Cleanser Foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid.

Na een peeling kan de huid rood zien en ontstaan velletjes. Dit is een normale en gewenste reactie van de huid, om daadwerkelijk huidverbetering tot stand te laten komen. Het vervellen kan 1-2 weken duren. Daarbij kan pigment donkerder worden en kunnen korstjes zichtbaar worden. De huid kan jeukend en warm aanvoelen, dit neemt binnen enkele dagen af. In deze herstelperiode, is belangrijk om de huid te verzorgen met de geadviseerde producten en zon(nnebank) absoluut te vermijden. 

Soorten peelings

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit alfahydroxyzuren en bètahydroxyzuren. Ze maken de huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze door de anti-bacteriële en talgreducerende werking, geschikt om actieve acne te behandelen. Ook kunnen deze oppervlakkige peelings in de zomer worden ingezet, als opfrisser voor de huid!  

Medium peeling

Met deze peelings kunnen pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes behandeld worden. Deze peelings bevatten meestal TCA (trichloorazijnzuur) en fenol. 

Diepe peelings

Wanneer de huid veel zonschade heeft en diepe rimpels, dan is een diepe peeling geschikt. De eerste sessie wordt vaak gestart met een medium diepe peeling, waarbij de volgende sessie wordt overgestapt naar een diepe peeling. Op deze manier wordt de huidreactie beter gereguleerd en ben jijzelf al wat gewend aan de behandeling en het nazorg proces. Diepe peelings bestaan vaak uit fenol in combinatie met TCA. Waarbij deze peeling een hogere concentratie van deze zuren bevat in vergelijking met medium diepe peelings. 

Enkele indicaties die met een peeling behandeld kunnen worden

Pigmentvlekken

Fijne lijntjes

Grote poriën

Zonneschade

Vale / grijze huid (rokershuid)

Huidveroudering

Acne (gevoelige) huid

Celvernieuwing

Het behandelprotocol bestaat uit 4 peelingsessies voor optimaal resultaat

Verschil Easy TCA peeling (medium) en peeling op basis van fruitzuren (oppervlakkig)

easy-tca-peeling-pain-control

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan is een TCA peeling effectiever dan een peeling op basis van fruitzuren. Deze peeling bevat andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme, waardoor ze dieper kunnen doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen.

Easy TCA is geheel samengesteld om gecontroleerd een TCA-peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd. Advies: 1-4 behandelingen met een interval van een week. 

Onze Easy TCS Peel is bijzonder geschikt voor alle huidtypen, dus niet alleen dikke huid met grove poriën maar zeker ook dunne(r wordende) en gevoelige huid, evenals donkere huidtypen.

Nieuw: Easy TCA Pain Control

Deze peel is qua indicaties en applicatie gelijk aan Easy TCA® Classic, met als verschil dat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd. Dit comfort is merkbaar, zowel voor de cliënt die de behandeling ondergaat als voor de cosmetisch behandelaar die een rustige cliënt in de stoel heeft zitten. Dit geeft u de tijd om rustig de huidreactie te bekijken en de behaalde peelingdiepte te bepalen. Omdat de Easy TCA® Pain Control per coating wordt aangebracht, zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar wat de behandelaar maximale controle geeft.

Wat je zelf kunt doen voor een maximaal resultaat

Door toepassing van zonbescherming (SPF 50) of de Post Peel Care worden niet alleen de resultaten van de behandeling geoptimaliseerd, maar wordt ook het risico op complicaties (zoals ontstekingsreacties, pigmentvlekken, etc.) voorkomen. Het is dus belangrijk deze crèmes tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te gebruiken. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (omdat ze zo goed werken en afgestemd zijn op jouw huid) of terug te gaan naar je eigen merk.

Gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes en gezichtsreinigers dient tijdens de TCA peelingkuur (tijdelijk) te worden gestaakt, omdat deze niet zijn ontwikkeld voor toepassing op gepeelde, kwetsbare huid en vrijwel altijd irriterende stoffen (zoals parfums en zuren) bevatten die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.

Fijne arts, goede uitleg mooi resultaat

★★★★★

Na lang zoeken fijne kliniek gevonden. Vriendelijke arts. Zonder probleem bijspuiten. Mooie praktijk, geen prijsvechter uitstraling

Na jaren de stap gezet

★★★★★

Na jaren een gummy smile te hebben gehad ( tandvleeslach) de stap gezet om er iets aan te laten doen. Heel erg goed geholpen en ook de na controle weer super geholpen omdat het de eerste keren niet helemaal het gewenste effect had. Ik lach weer vol zelfvertrouwen

Super fijne service

★★★★★

Altijd super fijne service , ze luisteren goed naar wat je belangrijk vind en perfecte behandeling. Ik kan niet meer zonder

Peelings

Peelings bevorderen de celvernieuwing en pakken een aantal huidproblemen aan.

De ervaren artsen van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?