Niet-chirurgische cosmetische ingrepen zijn een enorm populaire oplossing geworden om rimpels te verzachten, verloren gezichtsvolume aan te vullen en een frisser ogende verschijning te bewerkstelligen. Niet alleen zijn deze ingrepen snel, maar ze geven ook langdurige resultaten voor een fractie van de prijs van een traditionele facelift.
Ondanks de steeds groeiende populariteit van injectables, weten velen het verschil niet tussen de meest voorkomende typen.
Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen veelgebruikte injectables: spierontspanners (botox) en rimpelvullers (fillers).

Wat is het verschil tussen spierontspanners en rimpelvullers?
Spierontspanners zijn geneesmiddelen gemaakt van neurotoxines, die werken door de gezichtsspieren tijdelijk te ontspannen. Fillers daarentegen werken door probleemgebieden op te vullen. Simpel gezegd: de een ontspant terwijl de andere vult.

Spierontspanners (botox)
Met deze behandelingen worden rimpels zachter gemaakt door de activiteit van de onderliggende spier te verminderen. Dit soort behandelingen is het meest geschikt voor het verzachten van dynamische rimpels zoals kraaienpootjes, fronslijnen en rimpels op het voorhoofd.
Het effect van deze behandelingen duurt meestal tussen de 3 en 4 maanden. Het is belangrijk om te onthouden dat elke cliënt uniek is en verschillende resultaten en hersteltijden ervaart.
De drie meest bekende soorten spierontspanners zijn de merken Botox, Bocouture en Azzalure.

Rimpelvullers (fillers)
Onze huid verliest zijn elasticiteit en volume naarmate we ouder worden. Het is een volkomen normaal maar ongewenst neveneffect van veroudering. Fillers helpen deze problemen te bestrijden door het volumeverlies te vervangen. Daarnaast worden fillers steeds populairder voor het opvullen van lippen, het verminderen van donkere kringen onder de ogen en om bepaalde kenmerken van het gezicht te accentueren als jukbeenderen, kaaklijn en kin.

Het meest voorkomende vulmiddel is hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid. Het werkt als een vulmiddel om ongewenste lijntjes en rimpels te verzachten en om volumeverlies van het gelaat aan te vullen en te corrigeren.

De resultaten van deze middelen kunnen 9 tot 18 maanden duren, afhankelijk van de cliënt, het type vulmiddel en het te behandelen gebied.

Welke is beter, botox of fillers?
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder het te behandelen gebied, gewenste resultaten en levensduur van het gebruikte middel, kosten en voorkeur van uw arts. Vaak wordt een combinatie van botox en fillers gebruikt om het optimale resultaat te bereiken. Bij Glow Clinic zullen de cosmetisch artsen hun jarenlange ervaring gebruiken om u te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling.

Zijn ze veilig?
Botox en fillers behoren tot de veiligste niet-chirurgische cosmetische ingrepen van dit moment. Zowel botox als filler behandelingen worden veel toegepast door artsen over de hele wereld. Vanzelfsprekend is geen enkele behandeling zonder risico op complicaties, zoals een allergische reactie of infectie. Echter minimaliseert u de kans op complicaties door het bezoeken van een kliniek waar veiligheid en kwaliteit voorop worden gesteld.