Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

Glow Clinic®

Ons blog & nieuws

Alles
  • Alles

Mag ik alcohol voor en na een botox behandeling?

Alcohol verwijdt je bloedvaten, daardoor kan botox zich makkelijker gaan verplaatsen en wordt het risico op bijwerkingen iets groter. Zelfs met alcohol blijft het zeer uitzonderlijk dat botox zich verplaatst naar een aangrenzende spier. Desondanks raden we je echter aan om zo veilig mogelijk een behandeling te starten en minimaal 24 uur voor en na …

Mag ik alcohol voor en na een botox behandeling? Read More »

Wat is botox?

In medische term is botox de stofnaam: botuline toxine type A. Deze stof werd als eerste op de markt gebracht onder de merknaam Botox®. Daarom heten alle soorten toxines in de volksmond tegenwoordig botox. Naast Botox zijn Bocouture® en Azzalure® de bekendste merken in Europa.

Hoe werkt botox? 

Botox bindt zich vast aan zenuwuiteinde. Hierdoor worden de signalen van de zenuwen naar spieren geblokkeerd. Specifieke spieren die bijvoorbeeld fronsrimpels, rimpels op de voorhoofd en kraaienpootjes veroorzaken, zijn dan continu ontspannen. En de rimpels kunnen optimaal herstellen. Ze worden zachter of gaan zelfs helemaal weg. 

Is botox veilig?

Jazeker, want botox is puur eiwit, dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. In grote hoeveelheden is het bekend als een gif, dat botulisme kan veroorzaken. In de medisch wereld wordt het in kleine hoeveelheden toegepast bij spier- en zenuwziekten. In de cosmetische branche wordt het in verdunde hoeveelheid heel lokaal toegepast (1/100-1/200). Vergelijk …

Is botox veilig? Read More »

Waarvoor is botox geschikt? 

Voor alle rimpels die ontstaan door spieractiviteit. Denk aan fronsrimpels, kraaienpootjes, horizontale lijnen op het voorhoofd. Minder bekende indicaties zie je hier. Verder kan botox gebuikt worden voor medische doeleinden, zoals migraine en overmatig transpireren. Meer lezen. 

Wat is het verschil met fillers? 

Botox beïnvloedt de spieractiviteit, maar geeft geen volume zoals fillers.

Kan ik botox preventief gebruiken?

Ja, dat kan. Een rimpel die niet kán ontstaan, krijg je ook niet. De minimumleeftijd is 18 jaar.

Welke merken hebben jullie?

Glow Clinic werkt met Bocouture® en Azzalure®.

Welk botox-merk is het beste?

Er bestaat geen beste botox. Bij de meeste mensen werken alle 3 merken even goed. Enkele keren zien we dat een merk minder ‘pakt’. Bij Glow Clinic hebben we daarom altijd 2 merken op voorraad.

Is het pijnlijk?

Het is niet pijnloos, maar de meeste mensen zeggen dat de pijn minimaal is en dat het erg meevalt. Wij gebruiken speciale babynaaldjes en PH neutrale oplosmiddel om de pijn te minimaliseren. Bij Glow Clinic komen zelfs mensen met naaldfobie.

Wat zijn zones?

Bij botoxbehandelingen spreken we over zones. Die verwijzen naar bepaalde spiergroepen; bijvoorbeeld de fronsspier, voorhoofd en kraaienpootjes zijn 1 zone. Je hebt ook halve zones,

Hoelang duurt de behandeling?

Inclusief consult 30 min. De behandeling zelf is maximaal 5-10 min.

Risico’s?

Er is een klein risico op een blauwe plek, maar verder is botox veilig.

Wanneer mag je geen botox doen?

als je zwanger bent of borstvoeding geeft bij bewezen overgevoeligheid voor botulinetoxine-A of elke andere hulpstof die het geneesmiddel bevat bij een ontsteking op de injectieplaats bij bepaalde zenuw- en spierziektes bij gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica

Wanneer zie je het resultaat?

Na 2-3 dagen begin je het effect te merken. De spieren worden minder krachtig. Deze procedure duurt tot 2 weken, dan heb je het optimale resultaat bereikt. Bij Glow Clinic vragen we je na 2 tot 4 weken op controle te komen. Wij kunnen dan samen beoordelen en eventueel wat ‘bijprikken’ (bij de prijs inbegrepen). …

Wanneer zie je het resultaat? Read More »

Hoelang houdt het effect?

Gemiddeld 3 maanden, maar dit kan -afhankelijk van je spiersterkte- korter of langer zijn. Als je langer en op tijd botox zou herhalen, worden de spieren steeds zwakker, waardoor je op den duur langer op botox zult reageren. De meeste mensen halen dan 4-6 maanden.

Als ik stop met botox. Krijg ik dan juist meer rimpels?

Je oorspronkelijke verouderingsproces komt langzaam terug. Het is niet zo dat je meer of sneller rimpels terugkrijgt.

Wat mag ik niet doen na een botoxbehandeling?

De eerste 24 uur niet veel zweten (sporten, sauna of zonnebank). Fietsen is geen probleem. Verder: niet koelen en heel belangrijk: niet wrijven. We willen niet dat de botox naar een andere spier verplaatst. Alcoholconsumptie is geen probleem. Bukken mag ook als je geen last hebt.

Moet ik een botoxbehandeling herhalen?

Als je het resultaat wilt behouden of verbeteren, is het wenselijk om de behandeling na enkele maanden te herhalen. De optimale timing is als 70% van de spieractiviteit (niet de rimpel!) terugkomt. Dit varieert per persoon. Hier lees je wat er gebeurt als je stopt met de botoxbehandeling.

Wordt het onnatuurlijk? Krijg ik een ‘botox frozen’ hoofd?

Glow Clinic vindt een natuurlijk resultaat erg belangrijk. Als je botox op de juiste plek juist doseert, behoud je je eigen mimiek. Onze artsen hebben jarenlang ervaring en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Boek afspraak