De herfst: hét moment voor een peeling

Nu de zon weer een stuk minder fel is en je huid nu wel een oppepper kan gebruiken na de zomer. Is de herfst het perfecte seizoen om te starten met een peelende behandeling.

close-up-beautician-doctor-hand-making-anti-age-pr-2021-12-21-23-00-35-utc

artikel gepubliceerd op: september 30, 2021

De zon is weer een stuk minder fel en je huid kan nu wel een oppepper gebruiken in de vorm van een peeling!

De herfst is begonnen. Minder zon, meer regen en het wordt weer kouder. De perfecte tijd voor een TCA peeling dus, want die gaan niet goed samen met veel zon. Een peeling zorgt voor erg mooie resultaten bij pigmentvlekken, fijne lijntjes en diepere rimpels, huidverslapping en zelfs acné. Als ambassadeurs van een mooie huid adviseren onze artsen graag welke peeling of andere behandeling het meest geschikt is voor jouw huid!

De celvernieuwende eigenschappen van een peeling!

Peelen, exfoliëren  of zelfs scrubben… allemaal termen die voorbij komen wanneer het gaat om het bewust iets dunner maken van de opperhuid. Peelen op basis van TCA zuren wordt toegepast voor zowel medische- als cosmetische indicaties. De behandeling is enorm populair! Zoek je een behandeling die celvernieuwing, de aanmaak van collageen en elastine stimuleert (dus ook preventief anti aging) en tegelijkertijd je huid een bijzonder mooie glow geeft? Dan is een TCA peeling geschikt voor jou!

Wat houdt een peeling in?

Een peeling bestaat uit een hoge concentratie van één of meerdere zuren. De zuren zorgen ervoor dat het bovenste laagje van de huid wordt “verwijderd“ dat wil zeggen dat dode huidcellen makkelijker van de huid loslaten. Huidoneffenheden zoals acne, acnelittekens of pigmentvlekken zullen hierdoor minder zichtbaar worden. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger wordt.

EASY TCA® peeling bij Glow Clinic

De EASY TCA® peeling die wij bij Glow Clinic gebruiken is een Skin Tech-innovatie om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren met minimaal risico op complicaties. Het verschil met andere TCA-peelings is dat Easy TCA niet in water is opgelost (wat de peelingvloeistof instabiel maakt), maar wordt samengesteld met een zogenaamde base solution die bestaat uit alpha-hydroxy-zuren, antioxidanten, sporenelementen en saponines. Dit zorgt voor een langzame en gecontroleerde penetratie van de peelingvloeistof in de huid.

Wat doet een peeling bij acne?

Een peeling is heel effectief bij een onrustige huid met puistjes of bij acnelittekentjes.
Er worden tijdens de behandeling namelijk meerdere factoren aangepakt die van invloed zijn bij acneklachten. Het soort peeling is afhankelijk van de vorm van acne. Gaat het om mee-eters of verstopte poriën? Zijn er veel ontstekingen op de huid? Of juist littekens als gevolg van puistjes? Aan de hand van het huidbeeld wordt een geschikte peeling gekozen.

Peeling bij pigmentvlekken?

Na de zomer zijn de pigmentvlekken vaak weer volop zichtbaar. Met een scrub of oppervlakkige peeling kun je dode huidcellen verwijderen om zo het pigment iets op te lichten, maar wil je die vervelende pigmentvlekken echt aanpakken dan zul je toch dieper de huid in moeten door middel van een medische diepe peeling door een professional om zo het pigment laagje voor laagje uit de huid te verwijderen.

Peeling bij huidveroudering?

Gemiddeld krijgt je huid vanaf het 30ste levensjaar meer moeite om van de dode huidcellen af te komen, dit maakt de huid doffer en sneller geïrriteerd. Een peeling is dan ook de perfecte oplossing om de huid een handje te helpen om zo weer een frisse uitstraling te krijgen. Met de behandeling krijg je niet alleen glans en glow terug, je zult ook merken dat de fijne lijntjes minder worden.

Overtuigd? Boek dan snel jouw vrijblijvende afspraak.

Lees ook:

Zeg vaarwel tegen waxen en scheren!

Wanneer ben ik geschikt voor laser ontharen? Om een optimaal resultaat te behalen, is het ...

Mommy to be? Get Glowy!

Hoe zorg je voor je huid tijdens de zwangerschap? Dit is een vraag die veel ...

De kracht van combinatiebehandelingen

Hoe haal je meer uit je behandelingen bij Glow Clinic?   Bij Glow Clinic geloven wij ...

Anti-age producten; onzin of goede investering?

Bestaan anti-aging producten nu écht?   Het antwoord op die vraag ligt wat ingewikkelder. Naar mijn ...

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Vogue Magazine had het al eens over 'het jaar van de oorlel'.  Interessant? Lees dan ...

Have a healthy Halloween

1. Gezonde, gladde én rimpelvrije huid! Pompoenen zijn heerlijk om te eten, maar wist je ...

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Something went wrong. Please check your entries and try again.