Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

Covid-19 vaccinatie & fillers

Hier en daar werd er in de media aandacht besteed aan mogelijke bijwerkingen van het Moderna COVID vaccin bij mensen die recent een filler behandeling hadden ondergaan.

vaccine-against-coronavirus-covid-19-disease-on-pi-FK8GX97

Moderna vaccin & fillers

In Amerika heeft de FDA (De Food and Drug Administration) de afgelopen weken een aantal meldingen gekregen van artsen, die verdikking en roodheid constateerden bij enkele van hun patiënten die met fillers behandeld werden. Deze reactie trad op na vaccinatie met het Moderna Covid Vaccin. Van de +15000 gevaccineerde mensen met fillers werd deze bijwerking bij drie patiënten gezien. Na behandeling van orale corticosteroïden en antihistamine zijn alle patiënten restloos hersteld.

De artsen van Glow Clinic zijn bekend dat het Moderna vaccin in zeer uitzonderlijke gevallen milde bijwerkingen of allergische reacties kan veroorzaken bij mensen die recent met fillers behandeld werden. De vastgestelde bijwerkingen waren lokale zwellingen en roodheid ter plaatste van de ingespoten filler. De reactie wordt veroorzaakt doordat het immuunsysteem op scherp wordt gezet door de vaccinatie, waardoor er een heel kleine kans bestaat dat het immuunsysteem reageert op de ingespoten filler.

Andere vaccins

Tot nu toe zijn deze bijwerkingen enkel gemeld bij het Moderna-vaccin en nog niet bij andere vaccins.

Ook roodheid en zwelling zonder vaccin mogelijk!

De gerapporteerde bijwerkingen (lokale zwelling en roodheid) zijn gelukkig mild van aard en komen wel vaker voor bij een filler behandeling.

Ons advies

We raden je aan wanneer je met het Moderna Vaccin wordt gevaccineerd om 2 weken voor de vaccinatie en 2 weken na de vaccinatie geen fillerbehandeling te nemen. Ook tijdens het consult zullen de artsen van Glow Clinic je hierover informeren.

artikel gepubliceerd op: March 16, 2021

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd

Have a healthy Halloween

Uitgeholde pompoenen met duivelse gezichten met een kaarsje erin zijn wel het belangrijkste symbool voor Halloween. Maar wist je dat pompoenen ook vol vitamines en mineralen zitten? We zetten drie

Filler behandelingen tijdens de zwangerschap

Fillers zijn heel populair maar mag je een behandeling met fillers ondergaan als je zwanger bent?

De herfst: hét moment voor een peeling

Nu de zon weer een stuk minder fel is en je huid nu wel een oppepper kan gebruiken na de zomer. Is de herfst het perfecte seizoen om te starten

Boek afspraak