Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

,

Brotox: injectables voor mannen

Botox en fillers zijn allang niet meer alleen voor ijdele homo-mannen. Zelfs de meest stoere mannen van wie je het nooit zou denken vinden steeds vaker de weg naar onze kliniek.

brotox-horizontaal

Botox en andere rimpelbehandelingen voor mannen.

Wereldwijd maar ook in Nederland laten mannen zich steeds vaker behandelen met injectables zoals botox en fillers. De vraag is de laatste jaren met wel 400% toegenomen. Ondertussen is bij Glow Clinic bijna 25% van ons cliënteel man. Botox en fillers zijn allang niet meer alleen voor ijdele homo-mannen. Zelfs de meest stoere mannen van wie je het nooit zou denken vinden steeds vaker de weg naar onze kliniek. De meeste mannen die bij ons komen zijn gemiddelde mannen… Mannen in pak, vaders, misschien wel die fris ogende buurman of die vriendelijk kijkende wiskundeleraar.

Wat is er anders aan het behandelen van mannengezichten? 

Bij Glow Clinic stellen we steeds een persoonlijk behandelplan voor elke klant op die rekening houdt met zijn of haar gezichtsanatomie en het gewenste resultaat. Algemeen genomen zijn er echter belangrijke verschillen tussen het behandelen van mannen gezichten en vrouwen gezichten die we opnemen in onze uiterst persoonlijke behandelmethodes. Onervaren cosmetisch artsen slagen er vaak niet in om met deze verschillen te werken en negeren vaak de toch wat andere regels van de mannelijke esthetiek. Wanneer je mannen en vrouwen op dezelfde manier behandelt is een onbevredigend resultaat waarschijnlijker dan een tevreden man die gelukkig en lachend de kliniek verlaat. Onze artsen

Hoewel schoonheid voor iedereen anders is en ook trends, mode en tijd invloed lijken te hebben op onze kijk op schoonheid, zijn er qua mannelijke look toch duidelijke verschillen tussen de mannen en vrouwen:

Het voorhoofd en de haarlijn

De eerste overweging bij de behandeling van het mannelijke gezicht is het voorhoofd. Het voorhoofd is fundamenteel voor een mannelijke versus vrouwelijke uitstraling. Bij onze vrouwelijke klanten gebruiken we botox om een ​​zachte boog te krijgen en streven we ernaar om het voorhoofd hoger te laten zitten, een paar centimeter boven het wenkbrauwbot. Dit zou er bizar uitzien op het gezicht van een man, waar een rechter en lager voorhoofd wenselijker is. We passen onze injectietechnieken daarop aan.

Mannen hebben daarnaast vaak hogere haarlijnen, of soms zelfs een afwezige haarlijn. Dit vereist een injectiepatroon dat zich uitstrekt tot in de hoofdhuid. Zonder hoger naar de hoofdhuid toe te behandelen, is het half werk en zorgt het voor een slecht esthetisch resultaat.

De kaak en kaaklijn

Mannen kunnen ook een bredere en meer hoekige kaak hebben of verlangen. Deze anatomische lijnen die het mannelijke gezicht grotendeels bepalen, bepaalt hoe we bijvoorbeeld fillers gebruiken om dergelijke kenmerken te behouden of zelfs te verbeteren.

Grotere spiermassa en hogere doseringen, geen extra kosten

Over het algemeen hebben mannen genetisch een grotere spiermassa dan vrouwen over hun hele lichaam en het gezicht is daarop geen uitzondering. Wenkbrauwen en voorhoofden van mannen zijn meestal sterker en hebben vaak een tot 50% hogere dosering nodig om de spieren volledig te ontspannen om een goed resultaat te bereiken. Bij Glow Clinic begrijpen we dit en gebruiken we indien nodig hogere doseringen botox. In tegenstelling tot andere klinieken brengen we deze hogere doseringen voor mannen niet extra in rekening.

Natuurlijke uitstraling behouden

Onze artsen hebben veel ervaring met het behandelen van mannen. Als man wil je vaak je natuurlijke uitstraling behouden, waarbij de plek van injecteren en de hoeveelheid botox of filler die gebruik wordt, van cruciaal belang is. Bedenk van tevoren wat je verwachtingen van een cosmetische behandeling zijn en bespreek deze met een van onze artsen.

Overtuigd? Boek dan snel jouw vrijblijvende afspraak.

artikel gepubliceerd op: June 15, 2021

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Acne! Je bent niet de enige. Maar er bestaan gelukkig ook veel behandelopties!

Heb je last van puistjes en mee-eters? Je bent niet de enige; maar liefst 90% van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven te maken met acne. Het

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd

Have a healthy Halloween

Uitgeholde pompoenen met duivelse gezichten met een kaarsje erin zijn wel het belangrijkste symbool voor Halloween. Maar wist je dat pompoenen ook vol vitamines en mineralen zitten? We zetten drie

Filler behandelingen tijdens de zwangerschap

Fillers zijn heel populair maar mag je een behandeling met fillers ondergaan als je zwanger bent?

Boek afspraak