Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

DIAGNOSE

Second opinion

Niet tevreden met het resultaat van jouw cosmetische behandeling bij een andere kliniek?

Cosmetische second opinion bij Glow Clinic

Je hebt de stap genomen om jouw beauty een extra boost te geven met een cosmetische behandeling. Het kan helaas voorkomen een cosmetische behandeling met botox of fillers in een andere kliniek niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Tijdens een second opinion onderzoeken wij de complicaties en resultaten van je eerdere behandeling. Wij bieden gespecialiseerde hulp en eerlijk advies, waarbij reële verwachtingen wat betreft het eindresultaat het uitgangspunt vormen.

De laatste jaren worden steeds meer behandelingen met injectables, zoals botox en fillers, uitgevoerd. De toename in populariteit wordt mede veroorzaakt door het minimaal invasieve karakter van deze behandelingen. Echter het betreft medische behandelingen waarbij er altijd een risico op complicaties, zoals allergische reacties of ontstekingen, bestaat. De meeste complicaties zijn van voorbijgaande aard, hoewel ze als esthetisch onaangenaam en onaanvaardbaar kunnen worden beschouwd.

Grote complicaties zijn gelukkig zeldzaam, maar ze kunnen permanente, misvormende schade veroorzaken.

Glow Clinic helpt jou om alsnog dat allerbeste resultaat te behalen, met de juiste technieken en producten van de hoogste kwaliteit. We hebben een sterke reputatie met het beoordelen en afhandelen van klachten ten gevolge van behandelingen van collega’s. We zullen onze kennis en ervaring zo goed mogelijk inzetten om je te helpen bij het oplossen van je klacht. Jouw veiligheid en welzijn staan voor ons voorop. We werken daarom enkel met middelen waarvan de veiligheid en de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Maar voorkomen is nog altijd beter als genezen, dus zorg ervoor dat je kiest voor een arts of kliniek die voldoende ervaring heeft.

Complicaties van botox behandelingen kunnen weliswaar zeer belastend zijn maar zijn altijd, net als de werkingsduur van het middel, tijdelijk van aard en volledig omkeerbaar. De complicaties bij een botox behandeling ontstaan doordat een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Hierbij kan gedacht worden aan een afhangend ooglid of zware wenkbrauwen. Het grote nadeel van botox is, dat als het er eenmaal in zit, je het niet meer kan verwijderen. Tegen het botox eiwit is namelijk weinig te doen. Een kleine correctie is soms nog wel mogelijk, maar volledig verhelpen van de complicatie niet. Het negatieve effect van de botox zal binnen enkele weken vanzelf bijtrekken. Wel is het verstandig om contact op te nemen met je behandelend arts.

Complicaties van fillers bestaan onder andere uit zwelling, bultjes, verhardingen, allergische reacties, ontstekingen en overcorrectie. Zowel permanente als tijdelijke fillers kunnen deze complicaties veroorzaken. De oorzaak van complicaties bij fillers is in 50% een verkeerde injectie techniek, een verkeerde indicatie of een gevolg van injectie bij reeds aanwezige permanente fillers. Ernstige complicaties door een filler worden gekenmerkt door pijn, roodheid, toenemende zwelling, bulten en abcesvorming. Mochten deze verschijnselen optreden neem dan spoedig contact op met je behandelend arts. De meeste reacties verdwijnen vaak spontaan na een aantal dagen tot twee weken. Wanneer het een ernstige complicatie betreft en er is gebruik gemaakt van een hyaluronzuur filler, kan er een enzym worden gebruikt om de filler op te lossen en de complicatie doet afnemen.

Permanente fillers zijn verboden in Nederland.

Permanente fillers mogen niet meer worden gebruikt in Nederland, doch zien wij nog vaak complicaties van behandelingen met permanente fillers, die jaren geleden zijn uitgevoerd. De reden dat ze verboden zijn is de enorme kans op bijwerkingen als infecties, verhardingen en het verplaatsen van de fillers, met aanzienlijke en langdurige gevolgen. De kans op complicaties na een behandeling met een tijdelijke fillers is vele malen kleiner dan bij permanente fillers.

shirin-vierkant
DRS. SHIRIN

"Complicatie of niet?"

Shirin: "Als artsen van Glow Clinic vinden we het belangrijk dat je onderscheid maakt tussen injectie-gerelateerde verschijnselen en ernstige complicaties. Zo zijn zwelling na lipfillers, als ook blauwe plekken, eigenlijk geen complicatie maar normaal optredende verschijnselen na injecties in de lippen. Blijvende bulten en verhardingen vallen wel onder complicaties. Vaak voel je zelf al aan dat het om een complicatie en niet om een voorbijgaand verschijnsel gaat. Wanneer het om een complicatie gaat raden we het aan om je behandelend arts te consulteren. Uit ervaring weten wij dat je met dergelijke klachten soms niet terug durft te gaan bij dezelfde arts. Daarom zijn we meer dan bereid om je hierbij te adviseren en te helpen."

PRIJS

2nd Opinion

€ 100

Nood aan een second opinion?

Wij bieden gespecialiseerde hulp en eerlijk advies.

Boek afspraak