Fillers verminderen rimpels en volumeverlies

Met een filler pakken we diepe rimpels en plooien aan, herstellen we volumeverlies en accentueren we contouren van gelaat en lippen.

Wat zijn fillers?

Een filler is een vloeistof die wordt geïnjecteerd in en onder de huid van waar het vocht aantrekt en vasthoudt. Met onze biologisch afbreekbare, niet-permanente fillers kunnen we rimpels en plooien verminderen, volumeverlies herstellen en contouren accentueren alsook je lippen opvullen. Onze fillers bestaan uit lichaamseigen stoffen waardoor ze uitermate veilig zijn en allergische reacties niet of nauwelijks voorkomen. Het grote verschil tussen een filler en botox is dat een filler vulling geeft aan een gebied en dus geen invloed heeft op de spieren.

Onze huid verliest zijn elasticiteit en volume naarmate we ouder worden. Volkomen normaal maar vaak een ongewenst neveneffect van veroudering. Een filler helpt deze problemen te bestrijden door het volumeverlies te vervangen. Daarnaast worden fillers steeds populairder voor het opvullen van lippen, het verminderen van donkere kringen onder de ogen en om bepaalde kenmerken van het gezicht te accentueren als jukbeenderen, kaaklijn en kin.

Het meest voorkomende vulmiddel is de hyaluronzuur filler. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in de huid en het heeft de krachtige eigenschap om vocht vast te houden. Een gezond vochtgehalte is een van de belangrijkste eigenschappen van een jeugdig uitziende huid. Fillers zijn er in verschillende diktes. Er zijn fillers voor fijne lijntjes en voor diepere lijnen. In het algemeen geldt: hoe dikker de gel, hoe langer de levensduur.

Herstellen van volumeverlies

Kenmerken accentueren

Gemaakt van lichaamseigen stoffen

Weet vocht goed vast te houden

Effect: gem. 6 tot 12 maanden

Weinig tot geen complicaties

Snelle behandeling

Vrijwel pijnloos

Direct zichtbaar (na 2 weken optimaal)

Niet-permanente fillers zijn ongevaarlijk

Een tijdelijke filler op basis van lichaamseigen stoffen als hyaluronzuur is zeer veilig te noemen. Deze filler wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reacties zo goed als nauwelijks voor. Een filler op basis van hyaluronzuur kan zich niet inkapselen in het weefsel. Mocht het toch zo zijn dat er een complicatie optreedt, kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.

Glow Clinic Breda werkt enkel met tijdelijke fillers. Permanente fillers zijn in Nederland verboden en raden onze klanten ten zeerste af zich hiermee te laten injecteren omdat dit voor veel problemen kan zorgen.

Kunnen fillers rondzwerven in het gezicht?

Neen. Onze fillers op basis van het biologisch afbreekbare hyaluronzuur, is van nature aanwezig in onze huid en trekt watermoleculen aan. Onder meer door het aantrekken van watermoleculen creëert het meer volume in het gezicht. Deze fillers worden door het lichaam herkend als ‘lichaamseigen’ materiaal, hierdoor zal het lichaam in principe geen afweerreactie in gang zetten met het risico op inkapseling van de gel. Dit kan wel gebeuren bij het gebruik van permanente fillers. Ingekapseld materiaal kan gaan ‘zwerven’ in het gezicht en leiden tot knobbels en abcesvorming. Onze fillers zullen op een natuurlijke wijze worden afgebroken door het lichaam.

Wees geen proefkonijn en maak je keuze van arts of kliniek niet op basis van prijs. Er zijn erg veel soorten en merken fillers welke niet allemaal van even hoge kwaliteit zijn. Als een actie te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En juist met je uiterlijk wil je toch geen risico’s nemen? Bij Glow Clinic gebruiken we enkel gereputeerde merken fillers die FDA goedgekeurd zijn, een veel strenger keurmerk vergeleken met haar Europese variant. De kwaliteit van onze producten en diensten is voor Glow Clinic Breda het belangrijkst, niet de winstmarge!

Over de filler behandeling

De fillers worden middels diverse prikjes met fijne naaldjes of canules (stompe naalden) ingespoten. Indien nodig en of gewenst kan verdovende crème of een injectie met verdoving worden toegepast. De behandeling duurt gemiddeld 15-30 minuten.

Na de behandeling kan de injectieplek kort rood zien en er kan soms een klein blauw plekje ontstaan, wat eenvoudig te camoufleren is. Na de behandeling kun je op jouw gebruikelijke wijze je huid verzorgen. Tijdens de eerste 24 uur na de behandeling wordt intensieve inspanning afgeraden, evenals druk uitoefenen op de behandelde plek. Na de behandeling raden wij aan 2 weken geen gebruik te maken van de sauna of zonnebank.

Het effect van een filler is meteen zichtbaar. Het volume is hersteld of de rimpel opgevuld. Gemiddeld houdt het effect van een rimpelbehandeling met fillers 8 tot 18 maanden aan, afhankelijk van uw huidtype en het behandelde gebied. Daarna wordt de filler vanzelf, heel geleidelijk, door het lichaam afgebroken. Wanneer u wilt kunt u de behandeling probleemloos herhalen.

Fillers

Afspraak maken voor een filler behandeling bij Glow Clinic Breda?

De ervaren artsen van Glow Clinic Breda helpen je snel en met veel persoonlijk aandacht verder aan een stralende jij. Kom jij ons ook ontdekken?

Fillers veelgestelde vragen

Welke soorten fillers zijn er?

De meest bekende is hyaluronzuur.  Hyaluronzuur is een stofnaam die door farmaceutische bedrijven wordt geproduceerd met verschillende eigenschappen, samenstelling en kwaliteit. Glow Clinic werkt uitsluitend met topmerken zoals Aliaxin, Belotero en Teosyal.

Daarnaast is er calcium hydroxylapatiet met de merknaam Radiesse®. Die is in vergelijking met hyaluronzuur iets steviger en werkt net op een andere manier op huidverstrakking en verbetering.

De artsen van Glow Clinic zullen op basis van je huidkwaliteit en behoefte bepalen welke filler het meest geschikt is voor je.

Wanneer zie ik effect van fillerbehandeling?

Het meeste effect zie je meteen in de behandelstoel. Na 6-10 weken kunnen de fillers ook je huidkwaliteit verbeteren, waardoor het resultaat nog mooier resultaat wordt. Vergeet niet dat de eerste 2 weken zwelling en blauwe plekken nog het eindresultaat kunnen beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Fillers geven volume zonder de spieractiviteit te beïnvloeden. Botox beïnvloedt de spieractivieit zonder volume te geven.

Hoelang werken fillers?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren:

  1. Soorten filler. Je hebt wat dikkere en stevigere filler nodig voor bijvoorbeeld jukbeenderen en kaaklijn. Deze zullen langer werken dan dunnere fillers voor fijne, oppervlakkige lijntjes.
  2. Hoeveelheid filler.
  3. De plek. De lippen zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld traangootjes, meer bewegelijk waardoor de fillers eerder oplossen.
  4. Per persoon kan het ook ander zijn. Mensen die roken, veel sporten, bij wie verdoving/medicijnen snel uitwerken en een hoog metabolisme hebben, breken de fillers sneller af.

Ga ik er niet ‘nep’ of onnatuurlijk uitzien?

Nee, als je de juiste hoeveelheid op de juiste plekken geeft niet. Wij proberen je originele volume te geven in je gezicht zodat je een beetje teruggaat in de tijd. Als je onnodig en te veel vult, ga je er opvallend uitzien.

Zijn er risico’s verbonden aan een fillerbehandeling?

Bij Glow Clinic gebruiken we alleen natuurlijke, tijdelijke fillers. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die volledig wordt afgebroken. Hierdoor is de kans op ontsteking en allergische reactie zeer klein. Daarnaast werkt Glow Clinic met het merk Radiesse. Dat is geen lichaamseigen stof, maar alle bestanddelen komen wel van nature voor in het menselijk lichaam. Doordat Radiesse 100% biocompatibel is, is er geen allergische reactie bekend.

Is een fillerbehandeling pijnlijk?

Het is minder pijnlijk dan mensen verwachten. Het is ook deels afhankelijk van waar je prikt en hoe. Lippen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig, dus daar gebruiken wij verdoving.

Wat mag ik niet doen na een fillerbehandeling?

In principe mag je -medisch gezien- alles doen. Maar als je de eerste 2 weken gaat sporten, naar de sauna of zonnebank gaat, heb je meer kans dat de filler vocht vasthoudt. Alcohol mag geconsumeerd worden na de behandeling, maar -zoals altijd- met mate.

Hoelang duurt een fillerbehandeling?

Dit is afhankelijk van wat je gaat doen. Meestal 10 tot 20 min, maar het kan langer zijn als je meer doet. Een paar voorbeelden: lippen 10 min, wallen 15 min, jukbeenderen 10-15 min, liquid facelift 30-40 min.

Mag ik in de zon na een fillerbehandeling?  

Dat kan, maar de eerste 2 weken liever niet (zie vorige vraag)

Ben ik ‘toonbaar’ na de fillerbehandeling?

Meestal wel, maar je kunt wat opzwellen of blauw worden. Sommige plekken worden ook eerder blauw, denk daarbij aan de lippen, marionette-lijn en neuslipppenplooi. Meestal zijn de blauwe plekken gering en na enkele uren goed te camoufleren.