Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

VERZACHT RIMPELS

Botox

Botox verzacht rimpels door de activiteit van de onderliggende spier te verminderen en is het meest geschikt voor het verzachten van expressierimpels.

Wat is botox

Botox of beter gezegd botuline toxine zoals de werkzame stof echt heet, is een natuurlijk eiwit dat werkt als spierontspanner. Rimpels die ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek het sterkst is kunnen met botox behandeld worden. Door de spieren met botox te injecteren, ontspannen ze en trekken minder samen. Hierdoor wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar.

Botox wat eigenlijk een merknaam is wordt al sinds de jaren 70 gebruikt in de geneeskunde en is absoluut veilig. Er zijn verschillende merken op de markt van deze spierontspannende stof waarvan de bekendste zijn Botox, Azzalure, Dysport en Bocouture. Naast haar cosmetische eigenschappen wordt botox ook ingezet voor verschillende medische toepassingen, zoals migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren.

Door kleine hoeveelheden botuline toxine met precisie te injecteren pakt deze stof de oorzaak van bepaalde rimpels aan, namelijk die rimpels die worden veroorzaakt door spieractiviteit. Botox of botuline toxine is dus een stof die de spieren ontspant, het blokkeert als het ware tijdelijk de zenuwimpuls die voor de mimische samentrekking zorgt. De huid wordt gladder, de klachten nemen af en rimpels vervagen.

Botox is tijdelijk

Botox houdt gemiddeld 3 tot 4 (soms tot 6 maanden) aan en is dan door het lichaam volledig afgebroken. Sommige mensen ervaren een langere werking, maar dat wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de behandelde spiertjes zichzelf aanpassen en daardoor het effect langer blijft. Wanneer bepaalde spiertjes maanden lang ontspannen blijven door de botuline toxine, leer je de beweging die de rimpel veroorzaakte vanzelf steeds iets meer af.

kayo-vierkant
DRS. KAYO

"Krijg ik van botox een expressieloos gezicht?"

Kayo: "Door de spierontspannende eigenschappen van botox bestaat er een klein risico op een emotieloze uitstraling of hangende oogleden. Met name als het niet goed wordt ingebracht of er te veel botuline toxine wordt gebruikt. Gelukkig wordt dit risico bij een gespecialiseerde kliniek met ervaren gediplomeerde artsen als Glow Clinic zoveel mogelijk geminimaliseerd. Echter het risico compleet wegnemen is onmogelijk. Wij gaan wel steeds voor een natuurlijk resultaat.

Kayo's raad: "Laat de prijs van de botoxbehandeling je keuze niet beïnvloeden. Als een actie te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En juist met je uiterlijk wil je geen risico’s nemen? Laat jouw botox behandeling uitvoeren door artsen met een keurmerk en die hiervoor opgeleid zijn. Gerenommeerde artsen zoals onze artsen kun je herkennen aan hun BIG-code. De ingreep lijkt simpel, maar de ervaring van je arts bepaalt het resultaat. Doe dus goed je research of beter, vertrouw op Glow en al haar ervaring."

01 Werkwijze

Botuline toxine wordt met een zeer fijne naald geïnjecteerd. Het prikje zelf wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Wanneer de vloeistof onder de huid wordt gespoten, kan dit een beetje branderig aanvoelen, afhankelijk van de plek. De behandeling duurt gemiddeld 15 minuten.

02 Nazorg.

Na de behandeling kan de injectieplek kort rood zien en er kan soms een klein blauw plekje ontstaan, wat eenvoudig te camoufleren is. Na de behandeling kun je op jouw gebruikelijke wijze je huid verzorgen. Tijdens de eerste 24 uur na de behandeling wordt intensieve inspanning, een bezoek aan de sauna of zonnebank afgeraden, evenals druk uitoefenen op de behandelde plek.

03 Resultaat

De botuline toxine zal geleidelijk inwerken. Het uiteindelijke resultaat wordt na 10-14 dagen zichtbaar en houdt gemiddeld 3 tot 4 (soms tot 6 maanden) aan afhankelijk van het huidtype, de grootte en sterkte van de spier en eventuele voorgaande behandelingen. Gemiddeld zien we onze klanten 2 a 3 keer per jaar voor een botox herhaling.

ONZE BOTOX PRIJZEN

BOTOX PER ZONE

Botox merk: Bocouture® (botuline toxine type A)

1/2 zone

€ 69

1 zone

€ 129

2 zones

€ 249

3 zones

€ 349

CONSULT

Eerste consult

Gratis

2nd Opinion

€ 75

Touch up binnen 4 weken

Gratis

BOTOX + FILLER VOORDEEL

Touch of Glow (1xbotox + 1xfiller)

€ 499

Power of Glow (2x botox + 2ml filler)

€ 799

Miracle of Glow (3ml filler)

€ 999
Let op: Pakket niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Boek jouw vrijblijvende afspraak

TOP5 VRAGEN OVER BOTOX

Wat is een botox zone?

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de fronsrimpel, het voorhoofd of de kraaienpootjes.
Hoe meer zones hoe goedkoper het in verhouding wordt.

Is botox veilig?

Botox behoort tot een van de veiligste niet-chirurgische ingrepen van dit moment en is dus veilig en absoluut niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 3 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam. In 1960 werden de eerste succesvolle therapeutische experimenten met sterk verdunde Botuline A Toxine gedaan tegen spasmen bij spastische kinderen. Vanaf 2002 mag de spierontspanner gebruikt worden voor cosmetische doeleinden bij mensen van boven de achttien. En alleen zeer sterk verdund, in een dosis van maximaal 0,1 ml per injectie.’ Vanzelfsprekend is geen enkele behandeling volledig risicoloos van complicaties, zoals een allergische reactie of infectie. Echter minimaliseert u de kans op complicaties door het bezoeken van een kliniek waar veiligheid en kwaliteit voorop worden gesteld.

Complicaties na een botox behandeling?

Complicaties van botox behandelingen kunnen weliswaar zeer belastend zijn maar zijn altijd, net als de werkingsduur van het middel, tijdelijk van aard en volledig omkeerbaar. De complicaties bij een botox behandeling ontstaan doordat een spier overmatig of onbedoeld wordt behandeld. Hierbij kan gedacht worden aan een afhangend ooglid of zware wenkbrauwen. Het grote nadeel van botox is, dat als het er eenmaal in zit, je het niet meer kan verwijderen. Tegen het botox eiwit is namelijk weinig te doen. Een kleine correctie is soms nog wel mogelijk, maar volledig verhelpen van de complicatie niet. Het negatieve effect van de botox zal binnen enkele weken vanzelf bijtrekken. Wel is het verstandig om contact op te nemen met je behandelend arts.

Wanneer kan ik weer sporten na botox?

De eerste 24 uur na uw botox behandeling, raden wij ten zeerste af om te sporten of andere zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Wanneer er druk komt op het behandelde gebied, zou de botox zich kunnen verspreiden.

Andere vraag? Kijk dan even op deze pagina met meest gestelde vragen of neem gerust even contact met ons op.

final glow clinic logo wit

Benieuwd naar onze botox behandelingen?

Boek afspraak