Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

huidverbetering

Tixel

Tixel, de revolutionaire behandeling die de huid verjongt waardoor rimpels en lijntjes afnemen en de huidtextuur aanzienlijk verbetert, maar ook beschadigde huid kan aanzienlijk hersteld worden.

Wat is Tixel?

De Tixel is een apparaat dat zijn werking dankt aan thermo-mechanische ablatie (TMA). In iets makkelijkere taal: het apparaat maakt gebruik van warmte om de huid te verjongen of littekens te verbeteren. De huid wordt door de behandelingen zelf aan het werk gezet om collageen en elastine aan te maken waardoor deze sterker en gezonder zal worden.

Tixel vs. CO2 Laser

Het bijzondere aan de Tixel is dat de werking eigenlijk hetzelfde is als van de welbekende CO2 laser alleen dan met veel minder hersteltijd na de behandeling en veel minder pijnlijk. Tijdens een Tixel behandeling maken we gebruik van warmte (400°C!) en valt daarom niet in de categorie ‘lasers’. Het Tixel-apparaat heeft een vierkante behandelkop met minuscule titanium pinnetjes, welke kleine kanaaltjes in de huid maakt zonder de huid te verbranden. Door microgaatjes in de huid te ‘schieten’, kan de warmte diep in de huid worden gebracht, wat een genezingsproces in werking zet. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor collageen remodellering die resulteert in een stevigere, jongere, strakke huid.

Vrijwel pijnloos

De behandelkop van de Tixel wordt héél kort op de huid aangebracht. Per warmtepuls staat de behandelkop slechts een paar milliseconden in contact met de huid. Dit zorgt ervoor dat een behandeling met Tixel nagenoeg pijnloos is. 

Tixel is toepasbaar op verschillende zones waaronder het gezicht inclusief de oogleden, de hals, en het decolleté. Een Tixel behandeling kan ook toegepast worden op het lichaam en daarbij kun je denken aan de armen, handen, benen en billen. Een behandeling met Tixel boekt erg mooie resultaten als het gaat om het verzachten van rimpels, zonbeschadigde huid, verslapte huid of bij (acne)littekens.

Toepassingen van Tixel

Vermindering van rimpels (van diepe rimpels tot fijne lijntjes)

Versteviging van een verslapte huid

Vermindering van zonbeschadiging

Verfijning van de huidstructuur

Vermindering van (acne)littekens

Versteviging van hangende oogleden

PRIJS TIXEL

prijs per behandeling

Gelaat (incl. oogleden)

€ 300

Oogleden

€ 180

Rondom de mond en kin

€ 180

Wangen

€ 200

Hals

€ 250

Decolleté

€ 300

Handen

€ 200

Gelaat en hals

€ 500

Gelaat, hals en decolleté

€ 750
pakket van 4 behandelingen

Gelaat (incl. oogleden) → was € 1200

nu € 1050

Oogleden → was € 720

nu € 650

Rondom de mond en kin → was € 720

nu € 650

Wangen → was € 800

nu € 720

Hals → was € 1000

nu € 850

Decolleté → was € 1200

nu € 1050

Handen → was € 800

nu € 720

Gelaat en hals → was € 2000

nu € 1700

Gelaat, hals en decolleté → was € 3000

nu € 2550
tixel

01 Werkwijze.

We desinfecteren de huid. Daarna wordt met gecontroleerde pulsen de Tixel tegen de huid gedrukt, die behandelkop blijft gedurende de gehele behandeling steriel. De warmte pulsen zijn van zeer korte duur (ca. 10 milliseconden) en zorgen voor een snelle verdamping van minuscule plekjes van de oude, beschadigde huid. Er wordt per behandeling ca. 25% van de huid behandeld. Na 4 à 6 behandelsessies (1 x per maand) is de huid optimaal behandeld. Het beste effect ervaar je enkele maanden na de laatste behandeling want het proces van collageenvorming heeft uiteraard tijd nodig.

02 Nazorg.

Direct na de behandeling zal de huid ongeveer 24 uur iets warmer, roder en iets gevoeliger aanvoelen. Binnen twee dagen na de behandeling kunnen er minuscule bruine stipjes optreden die voor een buitenstaander nauwelijks zichtbaar zijn. Deze verdwijnen vanzelf weer. Na enkele weken is het effect van een Tixel-behandeling goed zichtbaar: de huid is strakker en gladder. Deze zichtbare verbetering zet nog weken door, omdat de huid geruime tijd ná de eerste behandeling nog extra collageen en elastine aanmaakt.

03 Resultaat.

Onze artsen adviseren vier tot zes Tixel-behandelingen – met telkens een maand pauze – om de huid van het gehele gezicht te vernieuwen. Het beste effect ervaar je vier tot zes maanden na de laatste behandeling. Uiteraard kan het verouderingsproces niet stopgezet worden en is het belangrijk om ieder half jaar een onderhoudsbehandeling in te plannen om het resultaat vast te houden.

Tixel zet met warmte je huid aan zichzelf te verjongen en verstrakken.

GESCHIKT VOOR

Gezicht en Oogleden

Hals en Decolleté

Armen en Handen

Benen en Billen

VRAGEN OVER TIXEL

Is iedereen geschikt voor een Tixel behandeling?

Niet iedereen een geschikte kandidaat voor een behandeling met Tixel. De behandeling wordt afgeraden bij cliënten:

  • Die zwanger zijn;
  • Met een chronische huidaandoening;

Is een Tixel behandeling pijnlijk?

De Tixel is niet heel erg pijnlijk. Nadat de Tixel kop op de huid is geplaatst, voel je de warme prikjes op je huid. De behandeling zelf kan wel wat milde pijn geven maar deze pijn is zeer goed verdraagbaar. Indien gewenst kun je voor de behandeling paracetamol gebruiken. Tijdens de behandeling kan de huid rood worden en er kan na de behandelingen wat zwelling plaats vinden. Een behandeling duurt ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de zone.

shirin-vierkant
DRS. SHIRIN

"Wat is het grote voordeel van Tixel?"

Shirin: "Het principe van de Tixel is nieuw omdat het de effecten van een huidverbeterende laser geeft, zonder de nadelen ervan. Het doet bijna geen pijn en het herstel van de huid gaat sneller. Daardoor kunnen de meeste mensen meteen na de behandeling gewoon weer verder met hun dagelijkse bezigheden. Bovendien is het een veilige methode, omdat de Tixel niet op basis van licht werkt, maar op basis van warmte. Daardoor is deze behandeling ook geschikt voor donkere huidtypen. Een ander bijkomend voordeel van de Tixel is dat ook de oogzone met succes behandeld kan worden, omdat er met warmte wordt gewerkt in plaats van laserstraling."

Boek afspraak