Zeg vaarwel tegen waxen en scheren!

Klaar met scheerirritaties en stoppels? Laser ontharen is al een aantal jaar erg populair en niet zonder reden. Laser ontharen is tot nu toe een van de weinige methode waarbij permanente haarreductie mogelijk is. De laser vernietigd namelijk tijdens de behandeling de haarwortel door middel van het laserlicht. Dit is anders dan bij waxen waarbij het haartje uit de huid wordt getrokken, maar de haarwortel nog intact blijft. Hetzelfde principe geldt ook voor scheren, epileren en ontharing crèmes.

Laser hair removal process for woman's legs

artikel gepubliceerd op: augustus 17, 2023

Wanneer ben ik geschikt voor laser ontharen?

Om een optimaal resultaat te behalen, is het belangrijk dat de haren donker zijn. De laser werkt namelijk op pigment. De laser geeft een lichtflits af en deze ‘ziet’ het pigment in het haartje, hier wordt de lichtflits omgezet naar warmte. Door deze warmteomzetting wordt de haarwortel verhit en kan deze niet langer voedingstoffen naar het haartje brengen. Daardoor laat het haartje los en valt deze binnen twee weken uit.

Nu we weten hoe de laser werkt, kun je ook beter begrijpen waarom de laser dus niet goed werkt bij haren met weinig pigment zoals blonde of grijze haren. Maar naast het pigment in de haren, spelen ook de groeifasen van de haren een belangrijke rol. De laser werkt namelijk alleen op haren die zich in de juiste groeifase bevinden. Er bestaan vier groeifasen, waarbij in fase één de haarwortel volledig verbonden is aan het haartje. Alleen in deze fase kan de laser de haarwortel effectief verwarmd worden waardoor het haartje kan uitvallen. Niet alle haren zitten tegelijkertijd in deze juiste groeifase, deze fasen wisselen elkaar af. Daarom raad ik over het algemeen 8 á 10 behandelingen aan met een interval van 6 weken. Op deze manier worden alle haartjes in de juiste groeifase behandeld!

Hoe bereid ik mij voor op een behandeling?

Het is belangrijk om voor de behandeling te scheren. Dit doe je de avond van tevoren of in de ochtend. Mocht je normaal waxen of epileren, dan kan je hier het beste vier weken voor de behandeling mee stoppen. Vermijd ook ontharing crèmes, deze kunnen je huid irriteren en gevoeliger maken voor het laserlicht. Voor de behandeling vermijd je ook de zon, zonnebank en zelfbruiner. Wanneer de huid zongebruind of gekleurd is door een zelfbruiner, is er extra pigment aanwezig in de bovenste huidlaag. De laser ‘ziet’ dit pigment en de warmte omzetting vindt dan plaats boven in de huid in plaats van bij de haarwortel. Dit geeft geen goed resultaat wat betreft het ontharen en vergroot de kans op verbranding. Gelukkig zijn gebieden zoals oksels en schaamstreek vaak al bedekt, dus deze kunnen het hele jaar door behandeld worden. Wat betreft gebieden die wel blootgesteld worden aan de zon, helpt het smeren van factor 50 enorm. Dit raad ik je zowel voor- als na de behandeling aan.

Hoe verloopt een behandeling?

Ik zal met een scheermesje de eventueel overgebleven haartjes verwijderen. Daarna breng ik een laagje koude gel aan op het behandelgebied. Deze gel zorgt voor geleiding van de flits en verkoelt direct de huid, hierdoor voel je minder van het flitsje en is de behandeling goed te doen. Je krijgt een bril op die je ogen beschermd tegen het licht van de laser. Tijdens de behandeling kan je een klein prikje voelen, wat snel wegtrekt. Sommige gebieden zijn wat gevoeliger en op andere plekjes zul je bijna niets voelen. Mocht de huid warm of rood zijn, kunnen we na de behandeling koelen met een koud kompres. Als je dit fijn vindt, mag je dit thuis ook herhalen. De huid kan na de behandeling rood zien en warm voelen. Ook kan een klein beetje zwelling zichtbaar zijn. Dit is een teken dat de haren de warmte goed hebben opgenomen! De roodheid, warm gevoel en zwelling verdwijnen binnen een paar uur.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Als de huid warm aanvoelt, zou ik je aanraden om thuis nog te koelen. Dit mag met een koud kompres, lauwe douche of icepack met een handdoek eromheen. Direct na de behandeling kan je ook een herstellende en hydraterende crème aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat eventuele zwelling, roodheid en warm gevoel sneller wegtrekt. Mijn favoriet? De Relieving Body Milk van QS! Verder is je huid nog wat gevoeliger voor zonlicht, dus smeer standaard factor 50 en vermijd de zon en zonnebank.

Wanneer zie ik resultaat?

Dit is erg wisselend per persoon. Vaak merk je na een paar behandelingen al dat de haren zachter en minder snel terugkomen, ook kan je wat kale plekjes gaan zien. Gemiddeld zijn er zo’n 8-10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Hoef ik dan nóóit meer te scheren?

Er zal een definitieve vermindering van haargroei zijn, maar 100% haarvrij gaat niet. Gemiddeld is een haarreductie van 70-90% haalbaar. Soms zul je merken dat er slapende haartjes doorkomen. Dit zijn als het ware haarzakjes die eerst nog geen haren aanmaakten en om deze reden ook nog niet vernietigd zijn. Deze slapende haartjes kunnen actief worden door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Mijn advies is om ieder halfjaar een onderhoudsbehandeling in te plannen.

Kan je niet wachten om ook jouw scheermes vaarwel te zeggen? Maak dan ook gebruik van onze voordeelpakketten! Heb jij vragen of denk je na over één van onze behandelingen of laseren in het bijzonder? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Glow Clinic.

Lees ook:

Zeg vaarwel tegen waxen en scheren!

Wanneer ben ik geschikt voor laser ontharen? Om een optimaal resultaat te behalen, is het ...

Mommy to be? Get Glowy!

Hoe zorg je voor je huid tijdens de zwangerschap? Dit is een vraag die veel ...

De kracht van combinatiebehandelingen

Hoe haal je meer uit je behandelingen bij Glow Clinic?   Bij Glow Clinic geloven wij ...

Anti-age producten; onzin of goede investering?

Bestaan anti-aging producten nu écht?   Het antwoord op die vraag ligt wat ingewikkelder. Naar mijn ...

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Vogue Magazine had het al eens over 'het jaar van de oorlel'.  Interessant? Lees dan ...

Have a healthy Halloween

1. Gezonde, gladde én rimpelvrije huid! Pompoenen zijn heerlijk om te eten, maar wist je ...

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Something went wrong. Please check your entries and try again.