Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

,

Acne! Je bent niet de enige. Maar er bestaan gelukkig ook veel behandelopties!

Heb je last van puistjes en mee-eters? Je bent niet de enige; maar liefst 90% van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven te maken met acne. Het ontstaat vaak rond de pubertijd, maar ook op volwassen leeftijd komt het vaak voor. Acne kan vele oorzaken hebben, maar er bestaan gelukkig ook veel behandelopties!

acne-featured-image2

Hoe eerder acne behandeld wordt, hoe kleiner de kans dat littekentjes of pigmentvlekjes ontstaan.

Het ontstaan van acne

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen. Dit resulteert in een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van de bacteriën. Acne wisselt erg per presoon. Om acne rustiger te krijgen, is het aanpakken van alledrie de oorzaken noodzakelijk

Buiten de drie oorzaken, zijn er ook factoren die acne kunnen verergeren. Een zeer veel voorkomende factor is het gebruik van cosmeticaproducten. Producten die niet geschikt zijn voor jouw huidtype kunnen de huid juist irriteren, uitdrogen of verstoppen, terwijl producten die wel bij jouw huid passen de acne juíst rustiger kunnen maken. Daarnaast kan voeding acne verergeren. Denk hierbij aan zuivelproducten en voedingsmiddelen die veel vet en/of suikers bevatten. Niet alleen voeding en cosmetica kunnen van invloed zijn op acne, uit onderzoek is namelijk gebleken dat stress en te weinig slaap ook een negatieve invloed hebben op acne.

Wat kun je doen? Is er een effectieve behandeling tegen Acne?

Het is lastig om acne zelf onder de controle te krijgen. Voor professioneel advies en een bijpassende behandeling, raden wij je aan om een afspraak te maken bij onze huidtherapeute. Zij beoordeelt jouw huid in onze kliniek, zodat jullie in samenspraak een passend behandelplan kunnen opstellen. Dit behandelplan zal bestaan uit meerdere delen; een deel wat in de kliniek wordt uitgevoerd en een deel wat jij thuis zelf kan uitvoeren.

De huidtherapeut voert de behandeling uit in de kliniek. Tijdens een acne behandeling worden onzuiverheden weggehaald en wordt een passende medische peeling aangebracht. Een medische peeling haalt dode huidcellen van de huid af waardoor de huid wordt verdund, de talg aanmaak gereguleerd wordt en de ontstekingen worden geremd. De behandeling kan afhankelijk van jouw huid, iedere 3-4 weken herhaald worden. Een behandeling kan ondersteund worden door het gebruik van de juiste producten thuis.

Ingrediënten die acne kunnen verminderen

Ingrediënten die acne kunnen verminderen en zorgen voor het optimale behandelresultaat, zijn producten met de volgende ingrediënten:

  • Salicylzuur
  • Glycolzuur
  • Niacinamide
  • Azelaïnezuur
  • Vitamine C
  • Kojinezuur

Vermijd producten met veel alcohol en parfum. Deze ingrediënten kunnen de huid juist irriteren en uitdrogen. Probeer ook van de puistjes af te blijven en vermijd regelmatig scrubben.

Wist je dat enkele acne behandelingen vergoed kunnen worden door de zorgverzekeraar?

Huidtherapeutische behandelingen kunnen afhankelijk van de indicatie, vergoed worden uit het aanvullend pakket. Acne behandelingen worden als medische noodzaak gezien en kunnen daardoor vergoed worden. De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut wisselen sterk per verzekeraar, dit kan je opzoeken in jouw persoonlijke polis. Hierbij kun je zoeken naar acne therapie. Enkel de behandelingen kunnen vergoed worden door de verzekering, producten zijn voor eigen rekening.

Heb je na het lezen van deze informatie interesse in een vrijblijvend consult? Maak dan snel een afspraak om jouw persoonlijk huidadvies te ontvangen!

artikel gepubliceerd op: May 5, 2022

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Wist je dat je jouw oorlellen weer mooi gevuld krijgt met een filler?

Je oren hebben lang niet de aandacht gekregen die je teint, je ogen, je neus, je lippen of je wenkbrauwen hebben. Toch hebben ze bijvoorbeeld jarenlang zware oorbellen doorstaan. Geteisterd

Have a healthy Halloween

Uitgeholde pompoenen met duivelse gezichten met een kaarsje erin zijn wel het belangrijkste symbool voor Halloween. Maar wist je dat pompoenen ook vol vitamines en mineralen zitten? We zetten drie

Filler behandelingen tijdens de zwangerschap

Fillers zijn heel populair maar mag je een behandeling met fillers ondergaan als je zwanger bent?

De herfst: hét moment voor een peeling

Nu de zon weer een stuk minder fel is en je huid nu wel een oppepper kan gebruiken na de zomer. Is de herfst het perfecte seizoen om te starten

Boek afspraak