Ontvang 15% korting bij je eerste bezoek! Klik hier

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536 | e: info@glowclinic.nl

Ginnekenweg 8 te 4818 JE Breda | t: +31 (0)76 888 6536

10 tips om huidveroudering tegen te gaan

Zie je tekenen van huidveroudering als je in de spiegel kijkt? Voordat je naar de duurste anti-verouderingscrème grijpt probeer eerst enkele veranderingen in je levensstijl aan te brengen die je helpen om verdere veroudering tegen te gaan.

featured-image-blog-huidveroudering

1. Op tijd ontspanning

Stress is funest voor je hele lichaam. Elke cel heeft te lijden onder de gevolgen van negatieve stress. Mensen die veel stress ervaren verouderen in een rap tempo. Op tijd ontspannen is daarom een gouden tip.

2. Hydrateer je huid

Houd je huid vitaal en gehydrateerd. Gebruik goeie moisturizing producten om droogheid tegen te gaan en ervaar een verhoogde gladheid, verzachting en vermindering van rimpels. Uiteraard is het ook belangrijk om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken

3. Voel je lichaam

Beweging houd je soepel! Zorg er dus voor dat je genoeg beweegt, je hele leven lang. Voel je lichaam, wees ermee bezig en doe lenigheidsoefeningen. Op deze manier zal je de verstijfde effecten van veroudering uitstellen.

4. Niet of stoppen met roken

Door roken kan elastine en collageen sneller worden afgebroken waardoor er eerder rimpelvorming en een slappe huid ontstaat. Bovendien verhoogt roken de kans op kanker en allerlei andere negatieve dingen. Als je veroudering wilt tegengaan dan kunt u het beste stoppen met roken.

5. Eet en drink antioxidanten

Antioxidanten gaan oxidatie van je lichaamscellen (kortom: celveroudering) tegen. Dit zorgt ervoor dat je hele lichaam jonger en gezonder blijft.

Het neutraliseert de schadelijke effecten van buitenaf (zoals luchtvervuiling) en van binnenuit (zoals stress en afvalstoffen van het verteren van ongezonde voeding).

Antioxidanten zitten in:

groene thee, (rood) fruit, kruiden, specerijen, groente en peulvruchten. Let op: kunstmatige antioxidanten in pilvorm blijken vaker averechts te werken. Houd het dus natuurlijk en begin je dag bijvoorbeeld met blauwe bessen en een kop groene thee.

6. Wees voorzichtig met de zon

Stel je lichaam niet te vaak onbeschermd bloot aan de zon. Gebruik goede zonnebrandcremes en draag beschermende kleding. De schade die je huid oploopt door de zon wordt als het ware ‘opgeslagen’. Het herstelt nooit helemaal en je kan er later last van krijgen.

Begin dus vanaf nu je huid te beschermen tegen de zon! Wil je dolgraag bruin worden? Overweeg je huid dan in te smeren met een hydraterende zelfbruiner.

7. Respecteer uw mond

Als je jouw mond goed verzorgt blijft je gebit jonger, en daarmee je hele uitstraling. Je blijft er jong, fris, verzorgd en mooi uitzien.

8. Leef een zuivere levenstijl

Zuiver je lichaam van ongewenste stoffen. Doe dit door veel water te drinken, te bewegen en gezond te eten (veel groente, fruit, peulvruchten en regelmatig wat noten en zaden). Water houd je lichaam gehydrateerd en vitaal. Drink 1,5 tot 2 liter water per dag voor optimaal resultaat. En kies voeding die dicht bij de natuur staat om veroudering tegen te gaan.

9. Eet gezond

Eet natuurlijke voeding. Vooral groente, fruit en peulvruchten. Eet bovendien intuïtief en mindful. Eet niet meer of minder dan je nodig hebt, luister naar je lichaam in alle aspecten. En geniet er met volle teugen van.

Gezonde voeding helpt veroudering tegengaan. Dus stop met de junkfood en blijf langer jong.

10. Houd van jezelf, het leven en je lichaam

Heb plezier in het leven! Gelukkige positieve mensen verouderen minder snel. Houd van je lichaam, geef het rust, zorg, liefde en respect.

artikel gepubliceerd op: June 10, 2021

Delen op social media

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwste behandelingen, acties en meer...

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Lees ook:

Vacature: Office Manager

Als officemanager ben je verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse taken binnen de organisatie. Met jouw organisatie en managementkwaliteiten help jij mee onze kliniek draaiende te houden.

Brotox: injectables voor mannen

Botox en fillers zijn allang niet meer alleen voor ijdele homo-mannen. Zelfs de meest stoere mannen van wie je het nooit zou denken vinden steeds vaker de weg naar onze

Kan ik wel stoppen met fillers?

Een zorg die we vaak horen bij mensen die beginnen met fillers is dat ze niet meer zouden kunnen stoppen omdat anders de tekenen van veroudering sneller zouden verergeren.

Waarom heeft Glow Clinic geen 0,5 ml fillers?

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld aangezien er voldoende klinieken zijn die 0,5 ml fillers wel aanbieden. Echter zijn er voor ons 2 redenen waarom wij dit niet meer doen

Boek afspraak